Vali Orhan Düzgün, Kayseri’deki maden ocaklarında ruhsat verilen sahalar içerisinde çalışılıp çalışılmadığının daha iyi denetlenebilmesi amacıyla el tipi GPS cihazları alınarak denetimlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Vali Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri’nin maden sahaları açısından da önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kayseri’de, işletme ruhsatı verilmiş, arama izni alınan, ruhsat aşamasında veya terk edilen 5 bin civarında maden sahası bulunduğunu kaydeden Vali Düzgün, bu rakamın aynı zamanda Kayseri’nin bu alandaki potansiyelini gözler önüne serdiğine dikkati çekerek, böylesine önemli bir konuda denetimlerin de aynı derecede önem taşıdığına işaret etti.

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesindeki Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nün maden sahaları ile ilgili iş ve işlemleri yürüttüğünü ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimlerini sürdürdüğünü ifade eden Vali Düzgün, “Ulusal servetlerimiz arasında yer alan madenlerde ruhsat verilen alanlar dışına çıkilmasını, ruhsatsız kişilerin işletmesini önlemek ve kayıt dışılığı sona erdirmek amacıyla 4 adet el tipi GPS cihazı alınarak, jandarma ekipleri ile koordineli bir çalışma başlatılmıştır. Cihaz, son teknoloji ürünü olup, resim çekme, çekilen resmin coğrafi koordinatlarını belirleme, iz sürme, maden sahası içerisinde gezilen bütün alanların koordinatlarını alma ve video kayıt özellikleri ile etkili ve hassas bir denetim yapılmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

Vali Düzgün, maden sahalarında GPS kullanımına ilişkin teknik personelin ve Jandarma teşkilatının da eğitimine de önem verdiklerini dile getirerek, bu konuda açılan hizmet içi eğitim seminerinin tamamlandığını belirtti. Vali Düzgün ayrıca, Kayseri’de krom, bakır, ponza ve altın gibi maden sahalarının bulunduğunu sözlerine ekledi.