Melikgazi Belediye Başkanı Dr Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde 81 mahalle bulunduğunu ve her mahalle muhtarı ile her zaman iç içe ve birlikte istişare içerisinde çalıştıklarını bildirdi.

Mahalle muhtarlarına büyük önem ve değer verdiklerini, yerel alanda beklentilerin, eksikliklerin ve istenilenlerin neler olduğunu en iyi bilen ve takip eden kişilerin muhtarlar olduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye ile muhtarların işbirliği ve dayanışma içinde çalışmanın mahalleliye hizmet ve yatırım olarak yansıdığını belirtti.

Belediye olarak geri dönüşüm de örnek ve referans gösterildiklerini bunda mahalle muhtarlarının büyük katkısı olduğunu kaydeden Büyükkılıç, “81 mahalle muhtarını bir araya getirerek hem iş görüşmesi yaptık hem de birçok konuyu gündeme getirerek fikirlerini aldık. Bugün muhtarlara acil yapılması gereken 3 hizmet ve yatırım belirtiniz sorununu yazılı istedik. Ortak nokta, belediyemizden istekleri sosyal ve spor tesisleri ile sanat ve meslek edindirme kurs yerleri ile açık alan spor merkezleri oldu. Bundan 10 yıl önce muhtarlar yol, asfalt, ve kaldırım talep ederlerdi ancak şimdi kapalı yüzme havuzu, spor tesisleri, kapalı semt pazar yerleri ve doğa temalı parklar istemektedirler. Melikgazi Belediyesinin yatırım ve hizmetleri sonucu ilçenin fiziki yapısı değiştiği gibi, bireylerin sosyal ve yaşam tarzlarında değişmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Suat Kösehallioğlu ise, yapılan hizmetle ilçenin misyonunun değiştiğini söyledi.

Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Saniye Serçe de, Sosyal ve Spor Tesisi ile taşkın su kanalı ve kapalı semt pazar yerinden dolayı teşekkür etti.

Yenimahalle Muhtarı Cuma Yiğit ise, yapılan yatırım ve hizmetler ile mahalleye vizyon katıldığını ve modern ve planlı yapıları ile prestij mahalleler arasında yer aldıklarını kaydetti.