Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tavlusun mahallesinde Ebazer Camisi Cuma namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet ederek, belediye çalışmaları hakkında memnuniyetlerini sordu.

Tavlusun mahallesinde gerçekleştirilen mahalle gezisine, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra daire müdürleri ve mahalle muhtarları iştirak etti. Tavlusun mahallesinde bulunan İbrahim Yüzbaşı İlköğretim Okulunu ziyaret eden ve öğrenciler ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, öğrencilere belediye çalışmalarını ve derslerini sordu. Büyükkılıç ayrıca, öğrencilere Kayserispor ile Erciyesspor Takımı formaları hediye etti. Başkan Büyükkılıç, ”Semtleri gezerek hem belediye çalışmalarını yakından takip ediyor hem de bölge halkı ile sohbet etme imkanı buluyorum. Bugün tarihi mekanları, özel mimarisi, doğal güzellikleri ile bilinen Tavlusun mahallesindeyiz. Tavlusun eski bir semt olmasından dolayı hak ettiği yeri alamadı. Ancak Yeni bir planlama ile Tavlusun sadece Melikgazi ve Kayseri’nin değil Anadolu’nun kültür mirasını dünya ile paylaşan bir bölge olacaktır. Gerekli çalışmaları yaptık. Kent Tasarım Müdürlüğümüz sokak sokak, ev ev detaylı planlama yaptı. Şimdi bunu hayata geçireceğiz. Burası doğal yapısı, tarihi ve coğrafi yapısı ile açık alan arkeoloji müzesi haline getirilecektir. Tavlusun sokak ve caddelerinde evlerin doğal mimarisine uygun taşlar ile döşenecektir. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Tavlusun Mahallesi Melikgazi’nin diğer bölgelerinde olduğu Melikgazili olmanın farkını yaşıyor olacaktır” dedi.

Mahalle halkı ve öğrenciler ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç’a gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı teşekkür etti.