Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığının tarihi dokuyu korumak ve yaşatmak amacıyla çıkardığı Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Yasasının ilgili maddelerine istinaden, belediye bünyesinde Kentsel Tasarım Müdürlüğüne bağlı olarak Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) oluşturulacağını söyledi.

Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu kısa adı KUDEB ile belediye sınırları dahilinde bulunan ve tarihi özelliği olan binaların korunması, bakımı ve onarım süreçlerini hızlandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi, tarihsel yapıları ve Kayseri’ye özgü ancak Anadolu’nun tapusu sayılabilen eserlerin korunması, kollanması ve onarılması çalışmasına önem verdiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının onayı ile oluşturulacak KUDEB ile Tescilli Taşınmaz Kültür Varlıkların bakım, onarım ve yenileme de KUDEB’e önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu; “Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri İl sınırları içerisinde yer alan 1206 taşınmaz kültür varlıklarından 596‘sı Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Bunların bir kısmı Kayseri ile anılır, Kayseri ile bilinir hale gelmiştir. Örmek olarak Kayseri Kalesi, Kapalı Çarşı Hunat Medresesi, Han Camisi, Ulucami, Döner Kümbet gibi akla ilk gelen yapılardır. Melikgazi Belediyesi olarak tarihsel mekan ve yapıları önemsiyor ve değer veriyoruz. 17 tarihi yapıda restorasyon gerçekleştirdik. Bu tarihi eserlere verdiğimiz önemin bir ifadesidir. Ancak bununla yetinmeyip Kentsel Tasarım Müdürlüğü oluşturduk. Şimdi de Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile taşınmaz kültür varlıkların tamirat ve tadilatlarına ilişkin çalışmaları bir bütün olarak değerlendirecek olan belediyemiz bünyesinde Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) kurulacaktır. Bu birimde çalışacak olanlar tarihi eserlerin restore çalışmalarına hız katacak olup Kayseri Kültür Varlıklarını ortaya çıkarıp günümüzün kültür, sanat, turizm ve ekonomik değerlerine kazandıracaklardır“