Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu yıl içersinde yapımı tamamlanacak parklarda, çiçek bahçelerinde, kavşaklarda kullanılmak üzere süs bitkisi, çim tohumu ve mevsimlik çiçek ile vatandaşlara dağıtılmak üzere fidan ve meyve fidanı alınacağını bildirdi.

Şehrin merkezine uzak olan yerleşim bölgeleri ile toplu konut alanlarına özellikle yeşil alanların ve parkların önemli olduğunu, temiz çevreye büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"İlçe sınırları içerisinde bulunan park, bahçe ve yeşil alanlara olmak üzere süs bitkisi, çim tohumu ve mevsimlik çiçek ile vatandaşlara dağıtılmak üzere fidan ve meyve fidanı için ihale yapacağız. Bu ihale 9 kısımdan oluşmaktadır. Bu malzemeler çevre temizlik vergileri ile Fidan, meyve fidanı, süs bitkisi, çim tohumu ve mevsimlik çiçek alımı gerçekleştirilecektir. Dolayısı ile sizlerden toplanan vergiler yine size hizmet olarak geri dönecektir. Çevre ve halk sağlığına büyük önem verdiğimizi bir kez daha icraatlarımız ile ortaya koyduk. Alınacak malzemeler bölge halkına hayırlı olsun.”

Başkan Büyükkılıç, süs bitkisi, çim tohumu ve mevsimlik çiçek ile vatandaşlara dağıtılmak üzere fidan ve meyve fidanlarını ilkbahar aylarında parkları süsleyeceğini sözlerine ekledi.