Merkez Çarşı’nın gelişmesine yönelik komisyon toplantısı Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) gerçekleştirildi. KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Tüm görüşleri ele alarak çarşı için en iyisini hedefliyoruz" dedi.

KTO Çarşı Komisyonu Toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere, belediye, emniyet yetkilileri ile meslek komitesi başkanları ve üyeleri ile çarşı esnafı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, “Sayın Başkan MemhudBüyükkılıç’a toplantımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İstişare etmek sünnettir. Biz bu mantık çerçevesinde bildiklerimizi yapmak yerine tüm görüşleri ele alarak çarşı için en iyisini hedefliyoruz. Ne kadar çok görüş olursa o kadar verimli olacağına inandığımız için toplantılarımızı daha geniş tabanlı tutmaya çalışıyoruz. Katılımcı yönetim tarzı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, Kayseri insanını merkez çarşıya neden geldikleri, gelince neler buldukları neler bulamadıkları, neden gelmedikleri konusunda araştırma yaptırdıklarını ifade ederek, “Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu başkanlığında bir ekip tarafından anket çalışması yapıldı. Bu anket çalışması neticesine göre, çarşının canlanması noktasında hangi kurumlara ne tür görevler düşüyor bunları bu toplantılarda gündeme alacağız. Yapılacak çalışmaların seyrini de bu şekilde belirlemiş olacağız” diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Merkez çarşı bu işin kalbidir. Bölgedeki sorunlar ve talepler anında taraflarca kabul veya ret ile değerlendirilir. Sizlerin görüşlerini alarak ortak karara varmak çözümü kolaylaştıracaktır. Biz Melikgazi belediyesi olarak Merkez çarşı konusunda üzerimize düşen her adımı atmaya hazırız ve bazı projelerimizi de değerlendirmeye almış durumdayız” dedi.

Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu’nun Merkez Çarşı araştırması hakkında kısa bilgi vermesinin ardından, çarşı esnafı ve komite başkanları da söz alarak yaşadıkları sorunları paylaştı ve çözüm önerilerini sıraladı.