AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tmaer, Kızılay Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tamer, mesajında, yardımseverliği ve mazluma karşı şefkati ile tanınan milletimizin bu karakterinin en güzide meyvelerinden birinin Kızılay teşkilatı olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

"Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 150 yıldır din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın savaş, doğal afet ve yoksulluk gibi sıkıntılar sebebiyle zorda kalan insanların yardımına koşmak gibi ağır bir görevi düzenlediği insani yardım operasyonları ile başarıyla icra etmektedir.

Kızılay insani yardım operasyonlarının içeriği AK Parti döneminde oldukça çeşitli bir hale gelmiş ve yardımlar barınak, tıbbi malzeme, gıda temini, hastane kurulumu, hasta tedavisi ve yaralı sevki gibi acil durum yardımlarının ötesine taşınmıştır. Örnek vermek gerekirse; Gazze insani yardım operasyonları, kırtasiye-okul malzemesi, çöp toplama hizmeti ve çöp arabası temini, içme suyu sisteminin rehabilitasyonu ve 5069 dönüm arazinin ıslah edilmesi ve ekilmesini, Somali insani yardım operasyonları ise farklı olarak kentsel dönüşüm projeleri ve eğitim hizmetlerini içermektedirler.

3 sene önce yaşadığımız Van depremi gibi felaketlerde halkımızın yaralarını sarmak için en önde koşan Kızılay teşkilatı, Suriye krizi dolayısıyla zor durumda kalan Suriye göçmenlerine ve Irak’ta ki terör ortamı sebebiyle ülkemize sığınan 1,6 milyon insana sınırlarımız içerisinde Türk yardımseverliğini ve konukseverliğini göstermektedir. Ayrıca son yıllarda kendilerine verilen maddi ve siyasi destekle Gazze, Musul, Bangladeş, Somali, Filipinler, Afganistan, Batı Afrika ve Dünya’nın daha birçok başka bölgesinde uluslararası topluma örnek olacak insani yardım operasyonları düzenlemiştir.

Kızılay haftası vesilesiyle bu zorlu görevi ifa eden bütün Kızılay personel, gönüllü ve bağışçılarına buradan teşekkürlerimi sunuyor ve ülkemizin Kızılay haftasını kutluyorum."