Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Yavuz Ay düzenlediği basın toplantısında, personel servis araçlarının en geç iki yıl içinde modernize edileceğini söyledi.

Başkan Ay, odada düzenlediği basın toplantısında Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan eylemle ilgili olarak, “Hafta başında yaklaşık 50 civarında ‘P’ plaka ile çalışan arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesi önünde bir eylem yapmak istemişler. Kendileri ile görüştük. İyi niyetli olan arkadaşlarımız bunlar, kendi dertlerini anlatmak için böyle yapmışlar ama çok yanlış bir formül öncelikle bunu da belirtmek istiyorum” dedi.

“Kayseri’de biz bu güne kadar ulaşım sektörü olarak, Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir şekilde tavrımız olmadı, olamaz da” diyen Başkan Ay, “Kayseri’de yaklaşık 2 bini aşkın servis ve 800 civarında da öğrenci servisi var. Toplamda biz 3 bin kişilik geniş bir aileyiz fakat bu geniş aile içinde odamıza kayıtlı üye sayısı 900 civarında. Diğer arkadaşlarımız ticaret odasına kayıtlı. Bu güne kadar her toplantıda bizim odamıza bağlı veya değildir diye bir ayrım içinde olmadık. 3 bin kişilik bir aile içinde arkadaşlarımız iyi niyetli arkadaşlarımızdı. Olay sonrasında Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ile görüştük. Gelişmeleri zaten kendisi ile görüşecektik. Genel Sekreter Mustafa Yalçın’ın cenazesinden dolayı toplantı iptal edildi” diyerek şu şekilde konuştu:

“Dün Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ile görüştük. Aydın bey de toplantıda bulundu. Tüm arkadaşlarımızın dile getirmek istediği şeyleri masaya yatırdık ve görüştük. Bu güne kadar öğrenci servislerinde bir araya getirme olayını çözdük. Personel servisi ile uğraşanlar daha yeni arkadaşlar. Ticaret odasına üye olanlar da var. Her gelişmeyi bunlarla paylaşmamız mümkün olmuyor. ‘P’ plaka alım şartları bellidir. Büyükşehir Belediyesi bunun kanununu kuralını en başından koydu. Sınırlama getirdi. Vergi kaydı olan ve aktif bu işi yapan esnaf ve sanatkarımız ‘P’ plaka almaya hak kazanmıştır. 5 bine yakın dosya müracaatı oldu. 2 bin 500’e kadar bir dosya onaylandı. Süreç uzadı ama 4 bin 500 esnaf olduğu için uzadı. Bunların göz ardı edilmemesi gerekir. Düşüncemiz personel servis araçlarını da modernize etmektir. Yaklaşık bir yıldır bu işle mücadele ediyoruz. Bir veya iki yıl içinde personel taşımacılığı yapan araçların daha kaliteli araçlar haline geldiğini göreceksiniz sizlerde.”