Macaristan’ın dünyaca ünlü müzik grubu Muzsikas, Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında Kayseri’ye geldi. Ünlü Grup Şehir Tiyatrosu’nda bir konser verdi.

Kayseri ile Macaristan’ın Miskolc şehirleri arasındaki kardeş şehir ilişkisi pek çok alanda karşılıklı işbirliğini de beraberinde getirdi. Bu anlamda Macarların Ünlü Grubu Muzsikas’ın katılımıyla Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konser büyük ilgi gördü.

Etkinlik öncesi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan bir açıklama yaptı ve Macaristan ile Türkiye arasında geçmişe dayanan çok güçlü bir dostluk olduğunu söyledi. Bu birlikteliğin daha da ileri taşınması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Macaristan’ın Miskolc şehirleri arasında kardeş şehir ilişkisi tesis edildiğini belirten Durukan, "Geçtiğimiz günlerde Macaristan Büyükelçisi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaretinde kültürel anlamda da işbirliği istediklerini söyledi. Bunun ilk adımı olarak da Macaristan’ın Ünlü Grubu Kayseri’ye geldi" dedi.

Şehir Tiyatrosu’ndaki konseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Viktor Matic, Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve çok sayıda müziksever izledi.

Konserde Macarların en ünlü halk müziği grubu olan Muzsikas, farklı enstrümanlarla Macar müziğinden örnekler sundu. Muzsikas Grubunun konser sırasında Türkçe ifadeler kullanması ve Kayseri’de konser vermekten duydukları mutluluğu dile getirmeleri büyük alkış aldı.

Konser sonrası Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk Macar sanatçılara çiçek takdim etti.