Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi D.T. Tamer Şenel, merkez olarak ayda 30 bin, yılda ise 360 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

22 Kasım Diş Hekimleri Haftası nedeniyle açıklama yapan Başhekim Şenel, "Ağız ve Diş Sağlığı ülkemizin en önemli sağlık sorunlarından biridir. Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak amacımız hasta ve çalışan güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak ve merkezimizden hizmet alan hastalarımızın sağlıklı bir ortamda en iyi şekilde diş tedavilerini yapmaktır" dedi.

Başhekim Şenel, "Bize düşen görev Ağız ve Diş Sağlığının artık sorun olmadığı bir toplum yaratmaktır. 22 Kasım diş hekimleri haftası olması sebebiyle Merkezimizin önünde stand açarak halkımıza diş fırçası ve diş macunu ve çocuklarımıza balon ve Ağız ve Diş Sağlığının önemini anlatan broşürler dağıtılarak etkinlikler düzenlenmiştir" diye konuştu.

"Merkezimizde ortalama 58 - 64 diş hekimi ile aylık ortalama 25 bin ile 30 bin yılda 300bin ile 360 bin hastaya hizmet vermektedir. 0-13 yaş grubuna hizmet veren Pedodonti bölümünde ise bugüne kadar 28.000 çocuğun tedavileri yapılmıştır" diyen Başhekim Şenel, şu şekilde konuştu:

"Evde sağlık hizmetleri kapsamında bugüne kadar 235 hastaya hizmet verilmiş olup, hastalarımıza gerekli tedavi uygulanmıştır. İlköğretim Okullarına gidilerek koruyucu sağlık hizmetleri uygulanmaktadır. 2013 yılında 99 okulda toplam 35 bin öğrencimize, 2014 yılında 64 okulda 22 bin 989 öğrencimize florlama yapılmıştır. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yapmış olduğumuz protokolle genel anestezi altında tedavi yapmaktayız.

Hastalarımız 182 MHRS sistemi ile randevu alabilmekte veya www.mhrs.gov.tr adresinden istedikleri hekimi seçerek sıra beklemeden poliklinik hizmetlerinden yararlanabilmektedirler.

22 Kasım Diş Hekimliği haftası vesilesi ile halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi hususunda büyük bir özveri ile çalışan tüm diş hekimi meslektaşlarımızın 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü kutlar, saygılar sunarım."