Mütefekkir-yazar Seyyid Ahmet Arvasi, vefatının 26. yıldönümünde İstanbul’da anılacak. Tekden Grup ve TÜZDEV (Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı) tarafından birlikte düzenlenecek organizasyon, 31 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Saat 11:00’da Edirnekapı’da kabri başında dualar edilip Kur’an-ı Kerim okunarak anılacak olan Arvasi için saat 12:30’da da Eyüp’teki TDED (Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği) Ahmet Yesevi Salonu’nda bir program gerçekleştirilecek.

Arvasi için hazırlanan kısa bir film gösteriminin ardından şiirleri ve sözleri okunacak. Öğrencisi ve Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden burada bir konuşma yaparak anılarını ve Arvasi’nin idealini anlatacak.

“Bu programı hocasına bir vefa borcu” olarak gerçekleştireceklerini belirten Tekden, merhum Arvasi’yi seven dostlarını beklediklerini söyledi.

Hocasının iki vasiyetini de yerine getirdi

Organizasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Kemal Tekden “Gençliğimizde kendisinden feyz aldığımız hocamız Seyyid Ahmet Arvasi’nin iki tür vasiyetini yerine getirdiğimi düşünüyorum.” diyerek şu şekilde konuştu:

“Mutlaka deha çapında çocuklarla ilgilenin demişti. Bu fikirden yola çıkarak TÜZDEV’i kurduk. Böylece ilk isteğini yerine getirdim.

O zaman tıp öğrencisi olduğumuz için bize İnsanlık Bilgisi Bilimi’ni öğrenin ve öğretin derdi. Antropoloji olarak bilinen bu bilim dalı maalesef batının materyalist bakış açısıyla öğreniliyordu. Oysa insanı ruh ve beden olarak bir bütün halinde incelememiz ve metafizik boyutunu ihmal etmememiz gerekiyordu. ‘İnsanın Sırrı’ kitabımı yazarak ve bu konuda konferanslar vererek de ikinci arzusunu yerine getirdiğimi düşünüyorum.”