Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçedeki engellilerle buluşmasında "Bir dakika sonrasında kimsenin engelli olmama garantisi yok. O nedenle önemli olan kalplerin engelli olmaması" dedi.

Başkan Palancıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle eşi Emel Palancıoğlu ile birlikte Mevlana Mahallesi Halef Hoca Caddesi’ndeki yaşam parkında engelli çocuk, yetişkin ve aileleriyle bir araya geldi. Zihinsel ve bedensel engellilerle yakından ilgilenen Başkan Palancıoğlu, tek tek görüşüp isteklerini not aldı.

Herkesin bir gün engelli olabileceğini belirten Başkan Palancıoğlu, kendilerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Engelli olmak bir kader. Kimse engelli olmak istemez, elbette zor bir durum. Bu cefakar görevi yerine getiren anneleri tebrik ediyorum. Belediye olarak her zaman engelli yavrularımızın ve ailelerinin yanlarındayız. Engelli olunabilir ama önemli olan kalpte engelin olmaması. Kalpte engel olduğunda, kötülük olduğunda onu düzeltmek zordur. Hiçbirimizin bir dakika sonrasında engelli olmayacağı garanti değil. O yüzden engelli kardeşlerimize karşı hep yardımsever olmalı ve elimizden geleni yapmalıyız. Rabbim kimseye engel vermesin. Engelsiz günler dileğiyle gününüzü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, engellilere yönelik projelerinden bahsederek, "Önümüzdeki süreçte Avrupa Birliği’nden projelerimize alacağımız destekle, engelli yavrularımıza ve bakımını sağlayan yakınlarına haftalık olarak gerçekleştirilecek programla moral ve motivasyon kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu ve eşi, engellilere çeşitli hediyeler verirken annelerine de karanfille sevgilerini sundu.