Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özçelik, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (MELMEK) öğrenci ve öğretmenlerine kadın hastalıklarına bağlı kanserler ve erken teşhis hakkında seminer verdi.

Doğum ve Jinekoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özçelik, Melikgazi Belediyesi Meslek Edinme Kursu(MELMEK) öğrenci ve öğretmenlerine kadın kanserinde erken tedavinin tanımı ve kadın kanserleri hakkında seminer verdi.

Seminerde konuşan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Özçelik “Konu kadın hastalıklarına ait kanserler olacaktır. Bu kanserler hakkında kısa bir takım bilgilerden bahsedeceğim. Bizde artık farklı bir disiplin olarak hastanemizde sadece kadın kanserleri ile uğraşıyoruz” dedi.

Özçelik “ Şimdi burada kadınlarda kanser sıklığı içerisinde bir sıralama yaptığımızda en önemli kanser grubu meme kanseridir. Toplumda her 10 kadından 2 sinde meme kanseri saptamaktayız. Meme kanseri genel cerrahi ana bilim tarafından değerlendirilirken, arasındaki yakın ilişki ve etkilediği bireyin kadın olmasından dolayı bu hastalığın bizimle de ufak çapta da olsa bağlantıları da olabiliyor” diye konuştu.

“ Kanserlere baktığımızda ilk 10 kanser içerisinde rahim kanseri, yumurtalık kanseri ve rahim ağzı kanserini kadınlarda sık görülen kanser grubu içerisine alıyoruz. Kadın genital organları leğen kemiği içerisine yerleşmiş olan organlar olarak karşımıza çıkıyor” diye konuşan Özçelik “ Rahim, rahim ağzı, yumurtalıklar gibi her biri ayrı kanser odakları olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerinde bulundu.

Özçelik son olarak “ Kanserler arasında en ölümcül, en agresif, en hızlı yayılan kanser türü yumurtalık kanseridir. Yumurtalık kanseri yerleşmiş olduğu bölgeden dolayı uzun dönem bulgu vermeden gidebilen bir kanser türü olduğu için bizim en korktuğumuz kanser grubu içerisinde sayılıyor. Diğer kanserlerden de korkuyoruz ama diğer kanserlerin bulgu vermesi daha yüksektir” şeklinde konuştu.