Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) 2014 yılı son Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı, "2014 yılı içerisinde bölge illerimizden toplam 65 projeyle 47 milyon TL destek sözleşmesi imzalandı" dedi.

Toplantıya, ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ORAN Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ORAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Valisi Alim Barut, ORAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ORAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve ORAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım katıldı. Toplantıda konuşan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı, "Ajansımız geride bırakmaya hazırlandığımız 2014 yılı içerisinde hizmet kalitesini artırma adına bir taraftan kurumsal kapasitesini güçlendirirken diğer taraftan bölgedeki kurum ve kuruluşlarında desteğini alarak bölgesel kalkınma alanında birçok faaliyet gerçekleştirmiştir. 2014 yılı içerisinde özetle, bölge planının uygulanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiş, tematik ve sektörel araştırma raporları ve fizibiliteler hazırlanmış, başta üniversitelerimiz olmak üzere bölgemizdeki kurum ve kuruluşlar ile işbirlikleri geliştirilmiş, bölgesel kalınma alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ve diğer ajanslarla ortak çalışmalar yürütülmüş, yatırımcılara yönelik olarak danışmanlık, bilgilendirme ve yatırım destek hizmetleri sağlanmıştır.

2014 yılı içerisinde 65 projeyle 47 milyon TL destek sözleşmesi imzalandığını belirten Yazıcı, Ajans burada belirttiğim planlama, araştırma ve yatırım destek faaliyetleri dışında da, teknik ve mali desteklerle bölgede kar amacı güden ve gütmeyen kurumların farklı alanlardaki projelerine destek sağlamıştır. 2014 yılı içerisinde bölge illerimizden toplam 65 projeyle toplam 47 milyon TL tutarındaki destek sözleşmesi imzalanmıştır. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların kapasitelerinin geliştirilmesinin hedeflendiği teknik destekler kapsamında da bölgede faaliyet gösteren kurumlarımızda görevli 2 bin 657 kurum personelinin belirlenen konularda eğitim almaları sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.