Kredi Garanti Fonu, banka ve KOBİ’leri buluşturmak amacıyla seminer düzenledi. Seminerde konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, 2004 yılında Organize Sanayi Bölgesini genişletme kararı aldıkları zaman tüm otomobil firmaları ile konuştuklarını belirterek, "Otomobil firmalarına ’Eğer Kayseri’ye yatırım yaparsanız size dilediğiniz kadar alanı bedelsiz olarak tahsis edebileceğimizi taahhüt ederiz’ dedik ama üzülerek söyleyeyim ki hiçbir olumlu cevap alamadık" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen seminere, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, bankacılar ve KOBİ’ler katıldı. Seminerde konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, "2004 yılında Organize Sanayi Bölgesini tam 12 milyon metrekare genişletme kararı verdik. O günkü şartlarda bu kadar bu alanı nasıl doldurabiliriz diye düşündük. Dedik ki ’herşeyden önce Kayseri’ye otomotiv sektörünü getirirsek biz bu alanı çok büyük rahatlıkla doldururuz’ diye düşündük. Aklınıza gelebilecek bütün otomobil firmalarına ’Eğer Kayseri’ye yatırım yaparsanız size dilediğiniz kadar alanı bedelsiz olarak tahsis edebileceğimizi taahhüt ederiz’ dedik ama üzülerek söyleyeyim ki hiçbir olumlu cevap alamadık. Sebebini araştırdık. Otomobil sektörü ile ilgili yan sanayinin ve KOBİ’lerinin olmadığını öğrendik. Şimdi bir yatırımcı yatırımını yapabilmesi için mutlaka yan sanayi ve KOBİ’lerin olması gerekir. Bu anlamda da biz KOSGEB başta olmak üzere bölgemize KOBİ’lerimizi daha da canlandıralım diye getirdik" diye konuştu.

Hasyüncü ayrıca, "Türkiye’de ilk defa Kredi Garanti Fonu ile ilgili biliyorsunuz yönetmelik gereğimizde üretime geçmeyen sanayiciye tapu veremiyoruz. Tapu almayan sanayicimizde kredi alamıyor. Bununla ilgili bir formül geliştirdik. Tahsisin üzerine şerh koymak suretiyle sanayicilerimizin bu problemini çok fazla problem yaşamadan sadece karşılık muvafakatla bu işi çözdük. Tahmin ediyorum onlarca sanayicimize de Kredi Garanti Fonunda kredi alma imkanı sağlanmış oldu" şeklinde konuştu.

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ise, "Bugün Kayseri’de Kredi Garanti Fonunun bankacılarla KOBİ’leri buluşturma toplantısını düzenliyoruz. Bankacılarla KOBİ’leri Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kredi erişiminde hangi tür kolaylıkları sağlayabileceğimizi konuşma adına bu toplantıyı düzenledik. Özellikle KOBİ’lerin bulunduğu her platformda Kredi Garanti Fonunun yer aldığı ortamlarda yarar sağlamak amacıyla şubeleşme politikamız doğrultusunda ilk şubeleşme çalışmalarının birincisini de Kayseri’de başlatmıştık. Ayrıca burada KOBİ’lerimizin Kredi Garanti Fonundan krediye erişim paylarını arttırmak için yeni projeler ortaya koymayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.