Osmanlı Ocakları İç Anadolu Bölge Başkanlığı ve Kayseri İl Başkanlığı açılışı yapıldı. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, “Türklere Kürtleri, Kürtlere Türkü benimsetip ülkeye sulhu aşılayacağız. Alevi kavgalarını bitirmek için elimizden geleni sunacağız” dedi.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferansa Salonu’nda düzenlenen açılışa, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Osmanlı Ocakları İç Anadolu Bölgesi ve Kayseri İl Başkanı Halil Mustafa İmdat, Osmanlı Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Şener Mengene, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması veİstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, "Kayseri Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı açılışında bulunmaktan sevinç duyarım. Bizi bu topluluğa katan hiç şüphesiz ki arkadaşlarımızın bu işe girerken iyi niyetleri, Kaymakamlığımızı ziyaretleri ve genç bir neslin Türk milletimize bu coğrafyada hizmet etmek için örgütlenmiş olmalarıydı. Başlangıçta hepsine yolları açık olsun diyorum. Hepinizi tebrik ediyor inşallah devletimize , milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olması diliyorum” dedi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ise, "Ülkemizde ve dünyada bir Osmanlı ruhu boşluğu var. Onu taklit eden büyük devletlerin adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığını görüyoruz. Osmanlıyı taklit edebilecek bir gücün adil düzen ve hoşgörü ilkelerini önemsemesi gerekiyor. Toplumda cerayan eden Osmanlı yaşama özlemi için Osmanlı ocaklarında bu özlemi bu hasrete acılara sonu , hüzünlere sevinci ekleyeceğiz. Türklere Kürtleri, Kürtlere Türkü benimsetip ülkeye sulhu aşılayacağız. Alevi kavgalarını bitirmek için elimizden geleni sunacağız” şeklinde konuştu.

Bir vatandaşın ’Herhangi bir yere bağlı mısınız ve logonuzun anlamı nedir?” sorusu üzerine Canpolat, "Biz hiç kimseye bağlı değiliz. Benim sizden, sizin benden, Kürdün Türk’ten, Türk’ün Kürtten, hiç kimsenin hiç kimseden hiçbir özelliği ve farklılığı yok. Üstünlük takvadadır. Kim Osmanlı medeniyetine dört eliyle sarılırsa biz onun izinden, onun peşinden gideceğiz. Bizim şu partiydi bu partiydi bir bağımız yok. Biz sivil toplum örgütüyüz. Amplemizde sekiz ışık ise sağ ve sol tarafta üç ışık amentüyü , yukarıda ve aşağıda ki iki ışık ise kuran ve sünneti temsil eder” dedi.