Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk “Belediye başkanı seçildikten sonra insanın siyasi kimliği olamaz, bir partisi olamaz” diyerek Yahyalı ilçesinin turizmde iddialı bir ilçe olacağını söyledi.

Yol düzenleme, kamyoncular için garaj, asfaltlama, ücretsiz otopark, kavşak düzenlemesi, gibi birçok yeniliğin geldiği Yahyalı ilçesinin Belediye Başkanı Esat Öztürk “Belediye başkanı seçildikten sonra siyasi kimlik olamaz artık hizmet etmekten başka bir amacınız olamaz” dedi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk “ Malumunuz burada maden sektörümüz var. Maden sektörüne bağlı nakliyecilik sektörümüzde var. Dolayısıyla 600 kadar kamyoncu esnafımız var. Ona TIR esnafı da diyebiliriz. Şehir trafiğinde onları rahatlatmak adına garaj yapmamız lazımdı. Daha önceki belediye başkanlarımızın da vaatleri arasındaydı fakat temeli atmak bize nasip oldu. 600 tane esnafımızın araçlarını güvenlik kamerasıyla takip edilecek sistemi oraya getirmiş oluyoruz. Yahyalı’daki vatandaşlarımızın da beklentisiydi bize en fazla dua edilecek konulardan bir tanesiydi. Sokaklarımız dar kamyonları ve TIR’ları koyunca ikinci kez daralıyor. Öncelikli projelerimiz arasındaydı. İnşallah en kısa zamanda buradaki esnafımızı oraya alacağız” dedi.

Öztürk “ İlçemizin en büyük problemlerinden biride anayol üzerinde araç terörü diyorum ben ona 6 aydan beri araç terörü bitti. Tabi Kayseri’deki belediyecilikte öncelikle insanlara hizmeti sunulacak arkasından bir takım tedbirler alınacak. Biz burada ücretsiz otopark yaptık. İnsanlar şu dedi bana alternatif sunuyor ücretsiz park yapıyor ve ana caddemizi ücretli hale getirmiş olduk parayı veren vermeyenler burada bana oy verip vermeyenlerin hepsinin sevindiği ’işte belediyecilik bu’ dediği projemiz ben tebrikte ediyorum Yahyalı hemşerilerimizi hemen adapte oldu. Birtakım yerlerde zor adapte olmuşlardı. İtirazlar olmuştu bu nerden çıktı diye ama Yahyalı’daki insanlarımız bunu hemen kabullendi doğrusu şuanda da sıkıntımız yok” diye konuştu.

“Bir ilçenin bir ilin giriş çıkışları önemli imaj açısında da önemli 4 tane kavşağımız var. Yerköy kavşağımız Mustafa Bey kavşağımız Develi kavşağımız ve Çat kavşağımız inşallah insanlar ilk girişte cennet gibi bir ilçeye girmiş olacak” diye konuşan Öztürk “ Ramazanda 15 bin hemşerimizle kucaklaşma imkânı oldu. 22 tane mahallede iftar yemeği verdik. Buradaki hayırseverlerimiz belediyemize yük olmadan karşıladı. Seçimlerde vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bize oy versin vermesin orada anons sistemiyle davet ettik. Verenle de vermeyenle de oraya kucaklaştık. Belediye başkanı seçildikten sonra siyasi kimliği olamaz artık hizmet etmekten başka onun bir partisi siyaseti olamaz doğrusu” dedi.

Öztürk “ Kayseri gibi marka yerde belediyecilik yaptım o mutfakta yetiştim. Tabi oradaki tecrübelerimi buraya aktarmak üzere belediye başkanı seçildim. Köy görüntüsü olan ilçeyi çıkartacağım sözüm var. İnsanlar bu konuda memnun olurlar daha doğrusu bu köy görünümünden çıkması lazım bu ilçenin turizme aday ilçeyiz. Turizme ait bir takım projelerimiz var dolayısıyla eş zamanlı gitmesi lazım. Çevre düzenlemesi cephe düzenlemesi ve turizm projeleri. Burada kerpiç dediğimiz binalarımız var can ve mal açısından da emniyeti önemli onları alacağız şuana kadar 50 60 böyle binaları kaldırdık hem görüntü kirliliği adına hem de otopark yeri açıldı doğrusu hem göz zevkimiz yerine gelmiş oldu hem de araçlarımız yer imkânı oldu. Ben üçlü adak diye tabir ediyorum Kapadokya Erciyes ve Kapuzbaşı’yla noktalanmış olacak. 16 ilçemiz var Kayseri’ye bağlı diğer ilçelere nazaran allah’ın verdiği güzelliğini fazlasıyla buraya vermiş. Doğrusu bunu değerlendirmek lazım yerel idare el ele verip turizmle ilgili inşallah güzel projelere imza atacağız” dedi.

Başkan Öztürk “ Avusturya ‘daki mimarlarımızı çalıştırdık Erciyes’teki mimarlarımız bu konuyla ilgili çalıştı. Hazırlık aşaması bitti. Raporun son hali elimize ulaşacak inşallah bekliyoruz. Kapuzbaşı şelalesi ve Dere başı şelalesi doğrusu buranın bir değeri turizm açısından önemsediğimiz Avrupa birliği projesiyle oraya katkı vereceğiz. Büyükşehir belediyemizin de orayla ilgili çalışmasını biliyorum ben 10 tane proje saymıştı o 10 projeden biride buradaki Kapuzbaşı şelalesi Özhaseki başkanımızın gerekli değeri verdiğini biliyorum ve daha fazla değer vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Belediyenin logosunun değişmesiyle ilgili olarak “Yahyalı yenilenen bir çehresiyle simasıyla doğrusu mevzuat değişti . Belediye başkanı değişti. Tabi bu 30 yıl önceki bir çalışmaydı bu yarışla elde edilmiş bir logoydu bu ben biliyorum sağ olsun emeği geçmiş belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum 30 yıl oldu turizme adayız Dolayısıyla logomuzun değişmesi lazım Kayseriyle bütünleşip bir logo Erciyes’imiz var 16 ilçenin ortak değeri bir defa bana göre her ilçede bu logonun olmasını arzu ederim” diye konuşan Öztürk “ Meydan düzenlememiz var ki önemsiyoruz bir ilçe deyince bir il deyince akla gelen meydan doğrusu meydanıyla hatıralarında kalıyor insanlarımızın Yahyalı’ya gelince de insanlarımızın hatırında kalacak bir meydan düzenlememiz var” dedi.

Öztürk son olarak “ Herkes memnun bu hizmetimizden Yahyalı insanının maneviyatı çok yüksek. Yahyalı insanını seviyorum hizmet etmeye değer veriyorum onlar tabi bizi izlemeye devam etsinler yardımcı oluyorlar olmaya devam etsinler diyorum. Tabi ’tek taş duvar olmaz’ demiş büyüklerimiz ben tek başıma bir güzellik meydana getiremem vatandaşlarımızın da vermiş olduğu destek sayesinde güzelliği yakalarız. Doğrusu bu ilçe şirin bir ilçe olacak yaşanılacak bir ilçe olacak turizmde iddialı bir ilçe olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.