Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan’a bağlı Hasancı Mahallesi’nde muhtarların katılımıyla bir toplantı yapıldı. Muhtarlara ilçe ve köylere yapılacak olan hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,“İnsanların yaşadığı yerde ihtiyaçlar bitmez. Bize düşen ihtiyaçları tespit etmek, doğru ve zamanında problemleri gidermek” dedi.

Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşen toplantıya Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve muhtarlar katıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını ve Kayseri’de çok büyük projelerin devam ettiğini belirtti. Tarım ve hayvancılık konusunda destek isteyen Güneş, “Çiftçilerimizin köyde kalmasını kolaylaştırmamız gerekir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise bir taraftan ilçelerdeki sorunları tespit ederek çözüm için planlama yaptıklarını bir taraftan da şehir içindeki büyük hizmetleri vermeye devam ettiklerini belirterek, “Bir şehrin merkezi ne kadar güçlü ne kadar modern olursa, orada ekmek parası ne kadar çok olursa, eğitimde, sağlıkta, kültürde, sanatta, sporda iyi işler yapılırsa bundan hepimiz istifade ederiz. Merkezde buna yönelik büyük projeler yaparken, diğer taraftan da çevrede ne kadar hizmet bekleyen yer varsa bunların da hakkıyla verilmesi için çalışıyoruz. Bir uçtan işe başladık. İlçe merkezlerine giderek tespitleri yaptık. Şimdi onların hepsini programa aldık. Bir kısmının ihalelerini yaptık. Bir kısmının ihalelerini kanun gereği birinci aydan itibaren yapacağız. 200 milyon liraya yakın ilçe merkezlerinde ve büyük beldelerde projeler ihaleye alınıyor. Köylere 400 bin m² kilitli parke döşeniyor, 200 km’den fazla yolu programa aldık” dedi.

İnsanların yaşadıkları yerlerde ihtiyaçların bitmeyeceğini ifade eden Başkan Özhaseki, “Bize düşen ihtiyaçları tespit etmek, doğru ve zamanında problemleri gidermek” diye konuştu. Başkan Özhaseki konuşmasının sonunda “Burada saatlerce sizi dinleyeceğim, bürokrat arkadaşlarımızla birlikte söylediklerinizi tek tek not alacağız” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer de Başkan Mehmet Özhaseki’nin tüm ilçelerde ihtiyaçları tespit ederek bir program halinde çözüme kavuşturduğunu belirtti ve böyle toplantıların rahmet ve berekete vesile olduğunu kaydetti. Milletvekilleri Karayel ve Tamer, merkezi hükümetin yapmış olduğu hizmetlerle ilgili de bilgiler verdi.

Vali Orhan Düzgün de yaptığı kısa konuşmada, Kayseri’nin verilen hizmetler bakımından birçok vilayete göre şanslı olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra tek tek söz alan muhtarlar, bulundukları mahallelerle ilgili istek ve talepleri aktardı.