Saadet Partisi Kayseri İl Gençlik Kollarının düzenlediği kahvaltı programına katılan, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan’ı Fatih Aydın, günümüzde her dört gençten bir tanesinin uyuşturucu kullandığını, Türkiye’de bonzai bağımlısı sayısının 12 bin 765 kişi olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Kayseri Gençlik Kolları tarafından düzenlenen kahvaltı programına, Gençlik Kolları Genel Başkan’ı Fatih Aydın ile birlikte, Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan ve diğer parti üyeleri katıldı. .

Katıldığı programın sonunda, yaptığı konuşma ile uyuşturucu kullanım oranının artmasına dikkat çeken Fatih Aydın, “Gençlerimizin maalesef uyuşturucunun esiri olmuş durumda. Bugün Türkiye’de her dört gencimizden birisi uyuşturucu kullanıyor. Bonzai diye bir şey çıktı sentetik uyuşturucu. İstanbul’da 2011 yılında iki kişide gözükürken şu anda 12 bin 765 kişide tespit etmişler. Durdurulamıyor. Alkole bakıyoruz ilkokul sıralarına kadar düştü. Günümüzdeki gençliğinin 4 kişiden birisi alkol kullanıyor” şeklinde konuştu. Gençlik Kolları Genel Başkanı Aydın, Türk Gençliğinin, milletin geleceği açısından çok önemli olacağını belirterek, günümüzde gençlerin başkalarını hizmet ettiğini ifade etti. Aydın ayrıca, “Bütün hareketlerin her zaman için ana gövdesi gençlik oluşturmuştur. Genç farsça bir kelimedir ve hazine anlamına gelmektedir. Bu hazineyi kim işlerse ona hizmet eder. Tarih boyunca baktığımız zaman hep gençleri görüyoruz. Malesef şuanda Dünya ve Türkiye’deki gençlere baktığımız zaman, bu değeri biz işleyemediğimizden dolayı, mevcut gençlik başkalarına hizmet etmeye başladı” dedi.

“GENÇLERİ YÜK OLARAK GÖRMÜŞLER”

Tüm toplumsal olaylarda gençlerin hep sokaklarda olduğunu söyleyen Aydın, “ Öyle bir sistem öyle bir düzen kurmuşlardır ki, genci bir değer olarak görmemişler bir yük olarak görmüşler. Bakıyoruz 1980’li yıllarda sağ sol çatışmalarında sokaklarda, meydanlarda, caddelerde gençler vardı. Sağ kesimde mücadele ediyor, Sol kesimde. Gençleri istedikleri gibi kullandılar. Yine bakıyoruz Arap Bahar’ında sokaklarda meydanlarda yine gençleri gördük. Türkiye’ye bakıyoruz gezi parkı olaylarında sokaklarda , meydanlarda yine gençleri gördük. Türkiye’de var olan potansiyelde bu. Var olan bu hazineyi istediğimiz gibi işleyemediğimizden dolayı hep başkalarına hizmet etti. Biz genci böyle tarif etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan da, “ Saadet Partisi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada inşallah gençliğe hizmet edecek. Tüm çalışmalarda gençliği merkeze koyarak ,gençliğin sorunlarını gündeme taşıyarak çalışmasına bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu çalışmalara devam edecek” dedi.