Kayseri Şeker de kampanya sonuna yaklaşılırken, Şeker Kurumu tarafından Kayseri Şeker’in kotasının bin 400 ton düşürülmesi bölge çiftçisinin büyük tepkisini çekti.

19 Aralık Cuma günü mesai, saatinden sonra Şeker Kumundan gönderilen faks mesajında Kayseri Şeker’in 2015-2016 üretim dönemine ait şeker kotasının 310.000 ton olduğu bildirildi.

Kayseri Şekerin mevcut şeker kotasının 1400 ton düşürüldüğü anlaşılırken, kota artışının beklendiği bir dönemde üretim kapasitesi randımanı ve verimliliği dikkate almadan, sadece basit matematik uygulaması ile böyle bir kararın alınmasına Kayseri Şeker’e üretim yapan çiftçiler tarafından büyük tepki gösterildi.

Tepkilerin artması ve çiftçilerden gelen talep üzerine Kayseri Şeker yönetimi konuyu görüşmek ve müzakere etmek için Çiftçi Meclisini 23 Aralık 2014 Salı günü Saat 10:00 da Kayseri Şeker Fabrikasına toplantıya davet etti.

Kayseri Şeker’ e yapılan haksız uygulamanın Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Kırşehir illerini etkileyecek olması nedeni ile tüm bölge siyasetçilerinin de konu hakkında destek olması bekleniyor. Çiftçi meclisi toplantısı sonrasında çiftçilerin tepkisinin çeşitli eylemlere dönüşeceği ifade ediliyor.