Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Mesut Uçan, sürücü sertifikasını alanları uyararak, "Yürürlükteki yönetmeliğe göre 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmelerini aksi taktirde mağdur olacaklarını kamu oyuna duyururuz" dedi.

Mesut Uçan, "13 Aralık 2014 Tarihinde TUSEKON başkanının sürücü sertifikalarının sürücü belgesine dönüştürülmesi ile ilgili basında yer alan haber de geçen 31 aralık 2014 tarihinde sona eriyor yazısı yanlış olarak geçmiştir. 29 Mayıs 2013 tarih 28661 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren geçici 2. Madde ye göre yayımı tarihinden itibaren iki yıl içinde sürücü sertifikasını sürücü belgesine dönüştürülmemesi halinde iptal edilir denilmektedir. Bu tarihli resmi gazeteye göre son gün 29 MAYIS 2015 TARİHİDİR sürücü kursları konfederasyonu olarak bu maddenin iptali için yargıya başvurumuzu yaptık. Çünkü eğitim almış ve sınavlarına girerek başarılı olmuş kursiyer bu hakkı kazanmıştır" dedi.

Mesut Uçan, "Çeşitli sebeplerden dolayı ehliyete dönüştürememiş olabilir. Bu onun kazanılmış hakkının elinden alınmasını gerektirmez. Yargı henüz bu konuda kararını vermemiştir. Yürürlükteki yönetmeliğe göre 29 MAYIS 2015 tarihine kadar sertifikalarını sürücü belgesine dönüştürmelerini aksi taktirde mağdur olacaklarını kamu oyuna duyururuz" ifadesinde bulundu.