Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediyesi Başkanlığı görevini devraldığı günden bu yana bir çok proje için, çalışmaların sürdürdüğünü söyledi.

2014 yılında Talas Belediyesine ait projeleri ve çalışmaları değerlendiren Palancıoğlu, Belediyeyi teslim aldıktan sonra ilk iş olarak yarım kalan işleri tamamladıklarını ifade etti. Asfalt ve kaldırım inşaasına 3,5 Milyon TL bütçe ayırdıklarını söyleyen Mustafa Palancıoğlu, 2014 yılında hazırlanan 20 projeyi detaylandırdıklarını belirtti. Palancıoğlu,” Belediyeyi teslim aldıktan sonra ilçedeki yarım kalan işlerini tamamladık. 3, 5milyon TL bütçe ile kaldırım ve asfalt işi yaptık. 20 projemiz vardı bunları detaylandırdık. Plan hazırladık. 2019 yılına kadar yapacağımız çalışmalar belli oldu. Biraz alt yapı çalışmalarımız var. Tabi 2014 yılındaki en önemli projemiz ’Talas Raylı Sistem’ çalışmamızdı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Peyzaj çalışmalarımızda devam ediyor” diye konuştu.

Talas Belediyesine ait diğer projelerden de bahseden Palancıoğlu,”Kapalı Pazar yerimiz ihaleye çıkıyor. Kültür merkezi kuracağız. Ali Dağı projemizde aynı şekilde başlayacak. Ali Dağı 360 derece projesi yapılacak. Yol çalışmaları tamamlandı. Bisiklet yolu olacak. Ayrıca Ali Dağı’nda Sosyal tesislerimiz de olacak. Bunun haricinde Eski Belediye binamızın restore çalışmaları da başlayacak. Aynı şekilde fayton çalışmalarımızda başlayacak. Yazın 3 tane faytonumuz olacak. Ve Fayton büfelerimiz olacak. Bunlarda Mart ayı gibi hizmete girecek” dedi. Palancıoğlu ayrıca, “Kendi bünyemizde geri dönüşüm çalışmalarımız başlıyor. Kendimiz geri dönüşüm faaliyetleri sürdüreceğiz. Bunun dışında 7 tane cami yerinin hayırseverler tarafında cami yapılma sözünü aldık. 3’ünün temelini attık. 2015 yılında da 4’ünün temelini atacağız. 7 Cami demek 10 trilyona yakın bütçe anlamına geliyor. Ben ayrıca hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitim alanında da çalışmalarımız oldu 4tane okul yapım çalışmalarımız başladı. İki tanesi Yenidoğan Mahallesi ve Anayurt bölgesine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Öte yandan imarda da büyük bir çalışma gerçekleştirdik. Teknik kapasitemiz eski kapasiteye göre yaklaşık 3 kat arttı. Endürlük ve Tablakaya Mahallelerinde tarihi eser envanterini çıkartmaya başlıyoruz. Buraların ayağa kaldırılması için restorasyon çalışmalarımız başladı. Özel sektörü de buraya yönlendirip buraları turizme kazandıracağız” şeklinde konuştu.