Talas Belediyesi, park bahçeler ve temizlik işlerinde kullanmak için 20 milyon TL değerindeki 41 hizmet aracını kamuoyuna tanıttı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Allah’ın izniyle 5 yıllık sürede yapmayı planladığımız projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Talas için büyük bir yatırımı ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

Belediye meydanındaki araç tanıtım törenine Başkan Palancıoğlu’nun yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost, partililer, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 20 milyon TL değerindeki son model yeni araçları Talas’a kazandırmanın mutluluğunu ifade ederek, “GPS takipli, teknolojik donanımlı tam 41 aracımız Talas’a hayırlı olsun. Yeri geldiğinde 3 vardiya çalışan personelimize huzurunuzda teşekkür ediyorum" diye konuştu. ’Talas için hepimiz seferberiz’ diyen Başkan Palancıoğlu, "Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Mart 2019 tarihine kadar bütün projelerimizi hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, diğer bütün kurumlar, AB kurumları ile birlikte çalışmak için bir program hazırladık. Büyükşehir’den, bakanlıklardan ve Avrupa Birliği’nden yardım alabilirsek Talas’a en büyük iyiliği yapmış oluruz. Birlik ve beraberlik içinde 2015 yılının başta ilçemiz ve şehrimiz olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Göreve başladığı günden bu yana gerçekleşen yatırımlardan da bahseden Başkan Palancıoğlu, "8 ay içerisinde birçok faaliyet gerçekleştirdik. Özellikle cami ve okul eksikliklerimiz vardı. Temizlik ve park bahçelerle ilgili birçok eksiklik vardı. Önümüzdeki 5 yılın planlamasını yaptık. İlçemize 7 cami yaptırmak üzere hayırseverlerle anlaştık ve 3 tanesinin temelini attık. İlçemizin değişik bölgelerindeki ihtiyaç için 4 okul projemize mart ayında ihaleye çıkıyoruz. Ayrıca Ali Dağı 360 Projesi Talas’a büyük değer katacak. Burada 9 kilometrelik bir yol açtık. Bu yol, dağda çıkabilecek yangınları söndürmede kullanılacak her türlü ekipman olacak. Ayrıca spor, koşu, bisiklet ve binicilik faaliyetleri de yapılacak. Erciyes projesine en büyük destek Ali Dağı’ndan gelecek" diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, Talas’a başta raylı sistem olmak üzere katkı sunan ve Talas’ta KAYMEK’in şubesini açacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından araçlar kesilen kurdeleyle hizmete girerken Başkan Palancıoğlu bir araca binip çalıştırdı. Törenin sonunda 41 araç Talaslı vatandaşlara tanıtılmak için ilçe turu attı.