Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın millileştirmek için hazırladığı Kent Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi’nin 4 pilot bölgesinden biri olan Talas’ta ilk etap çalışmalar tamamlandı. Çalışmaların bitmesiyle Talas’ta alt ve üst yapıdaki bütün veriler bilgisayar ortamında kaydedilip, profesyonel belediyeciliğe geçilecek.

Projeyle ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kent bilgi sisteminin tamamen yerli mühendislerce hazırlandığını belirterek, bakanlığın 5 milyon liralık kaynak aktardığı projeyle milli bir sistemin hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’de projenin uygulandığı 4 belediyeden 3’ü il olan tek ilçe belediyesi biziz" dedi.

Projenin amacının kamu kaynaklarını etkin kullanarak harcamaları minimuma düşürecek bir sistem hazırlamak olduğunu ifade eden Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu:

"Şehrin dijital bir versiyonu bilgisayar ortamında tutularak analiz yapılabilir hale getirilip, her yıl hangi kalemde ne kadar ürün kullanılmış tespit edilerek, ihtiyaçlara cevap verilecek. Böylelikle profesyonel belediyeciliğe geçilmiş olacak. Kent bilgi sistemi; hem kamu hem de özel sektörün kullandığı dijital bir at yapı. Uydu görüntüleri, hava fotoğrafları ve imar haritalarını en iyi şekilde değerlendirmenin yolu bu sistemdir. İnşallah bu projeyle ülkemize örnek bir belediye olacağız."

Başkan Palancıoğlu, projenin merkezle ilgili ilk çalışmalarının tamamlandığını kaydederek, buna ilave olarak başka bir firmayla da çalışıp bu projeye takviye yaptıklarını sözlerine ekledi.