Talas Belediyesi, personele yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitim semineri düzenledi. Eğitimi veren A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Calp, iş güvenliğini tehdit eden unsurlar, risk analizi ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Talas Belediyesi düzenlenen eğitim seminerleri ile personeli bilinçlendirerek iş kazalarının önüne geçmeyi ve vatandaşa daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor. ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitim programına belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde çalışanları bilgilendiren Yavuz Calp, “Kayseri, en son meydana gelen müfettiş ölümünden sonra inşaat, maden ve 9 ayrı sektörde, denetime tabi oldu. Özellikle son zamanlarda yaşanan asansör kazaları iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Bu işin ciddiyetine inanmama gibi bir sıkıntımız var. Her şeyi yaşayarak tecrübe edecek olunca artık geri dönüşü olmayan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Belediyeye gelme amacımız iş sağlığı denetiminin önemini vurgulamak. Burada anlattıklarımızda bir şeyler öğrenip çalışma hayatına uyarladığımızda, iyi bir denetim yaptığımızda ve birinin hayatıyla ilgili meydana gelecek tehlikeyi önceden önlediğimizde hem hukuki anlamda hem de vicdani anlamda daha rahat olacaksınız.” dedi.

İş yerinde yaşanan ölümlerin ve yaralanmaların ciddi derecede cezai yaptırımı olduğunu ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Calp, “İş kazalarında değerlendirdiğimiz nokta 5510 sayılı SGK Kanunudur. Bu kanuna göre taksirle bir insanın ölümüne sebep olan kişi 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır. Birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak ise 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası alır. Kazalar ve ölümlerin önüne geçmek için gözetim ve denetimlere önem verilmelidir. İnsanlar iş sağlığı ve güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu anlamalıdır.” şeklinde ifade etti.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışan personelin eğitimine çok önem verdiklerini belirterek başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere her alanda eğitim programları düzenlediklerini söyledi.