Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, nüfusun ve konutlaşmanın hızla arttığı Talas’ta iş kazalarının yaşanmaması için her türlü güvenlik tedbirini alacaklarını söyledi.

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği (KİİTDER), Başkan Palancıoğlu’nu maka-mında ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Palancıoğlu, Talas’ın hızla büyüyen ve gelişen yapı-sına değinerek, "Büyümede lokomotif sektör olan inşaatta meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek için her türlü tedbiri alarak kimseye ayrıcalık tanımayacağız" dedi.

Başkan Palancıoğlu, iş kazalarına dikkat çekerek can kayıpları ve sakatlanmaların asga-riye indirilmesi için KİİTDER ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi. İnşaat sektörüyle ilgili müte-ahhitler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları gibi her kesimin bir araya gelip, ortak hareket et-mesi gerektiğinin altını çizen Başkan Palancıoğlu, "KİİTDER’in kurulması sektör için önemli bir konu. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları bir olursa Kayseri’de inşaat sektöründeki çalışanla-rın can güvenliği sağlanmış olur. Bu konuda size her zaman destek vermeye hazırız. Firmaları denetliyoruz, müteahhitlerle de toplanıp konuyu ele alacağız. Çalışanların can güvenliği, baret takmaları, emniyet tedbirleri gibi konularda yaptırım yapacağız. Böylece Talas’ta iş kazalarını minimuma indirmiş olacağız" diye konuştu.

KİİTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavaklıoğlu da, inşaat sektöründe yaşanabilecek iş kazaları ve alınması gereken tedbirler konusunda destek veren Başkan Palancıoğlu’na teşekkür ederek, her zaman birlikte çalışmayı istediklerini kaydetti.