Talas Belediyesi tarafından düzenlenen panele katılmak üzere Kayseri’ye gelen Türk edebiyatının önemli şairlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in talebeleri, Talaslı öğrencilere üstadı anlattı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 29 Kasım’da (yarın) Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek Necip Fazıl Şiir Dinletisi ve Paneline katılmak için şehrimize gelen Nuri Pakdil, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Mustafa Yazgan ve Recep Garip ile bir araya geldi. Başkan Palancıoğlu, Necip Fazıl’ın genç kuşaklara anlatılması amacıyla düzenledikleri programa katılan misafirlerine teşekkür ederek, "Yarın akşam Sabancı Kültür Sitesi’nde üstat Necip Fazıl’ı hem yad edeceğiz, hem de gelecek kuşaklarımıza anlatacağız. Bütün hemşehrilerimizi programa davet ediyorum." dedi.

Nuri Pakdil, Necip Fazıl ile ilgili bir toplantıda bulunmanın onur ve heyecan verici olduğunu dile getirerek, "Bu organizasyonu düzenleyen Talas Belediyesi’ne ve katkıda bulunan herkese en derin şükranlarımı sunuyorum. Üstadı rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Üstadın talebelerinden Mustafa Yazgan, vasiyetnamesinde zaman zaman kendisinin anılmasını istediğini anlatarak, şunları söyledi: "Takdire şayan bu organizasyonla hem üstadın ruhunu şad ederken, bizler de kendilerine minnettarız. Necip Fazıl asra damgasını vurmuş, gelecek nesillere de çok büyük etkisi olacak bir sır ve metafizik şairidir. Onu Talas’ta anmak bizim için çok büyük bir saadettir."

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Kayseri’nin Necip Fazıl’ın hayatında ayrı bir öneminin bulunduğunu belirterek, "Çünkü üstadın konferanslarına ilk başladığı şehir Kayseri’dir. Necip Fazıl, edebiyatı medeniyet için bilen bir düşünürdü. Kitaplarıyla, şiirleriyle, tarihi eserleriyle ve oyunlarıyla bugünlerin temelini attı. Karamsarlığa kesinlikle düşmeyen ümit var bir insandır. Talas Belediye Başkanımızı böyle bir program düzenlediği için kutluyorum" diye konuştu.

Recep Garip, Necip Fazıl’ın son asır içindeki en önemli bilgelerden birisi olduğunu kaydederek, "İdeolocya Örgüsü eseri ilk defa Kayseri’de basılmıştır. Dolayısıyla Kayseri’de üstadı yeni nesle anlatmaktan büyük mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Üstadın talebeleri daha sonra Talas’taki öğrencilere hayatı, şiirleri ve eserlerini anlattı.