ABD Başkanı Barrack Obama’yla birlikte birçok ünlü ismin video çağrısıyla başlayan ’Hour Of Code’, Özel Tekden Koleji İlkokul öğrencileri tarafından uygulanmaya başlandı.

Amerika’da genç yaşta ’kod okur’ yazarlığını aşılamak hedefiyle kurulan ve 9 Aralık’ta Amerikan Başkanı Barrack Obama’yla birlikte pekçok ünlü ismin video çağrısıyla başlayan “Hour Of Code” Özel Tekden Koleji İlkokul öğrencileri tarafından da uygulanmaya başladı. Uygulama hakkında bilgiler veren Özel Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, "Özellikle Amerika’da çok sayıda okulun destek verdiği kampanyada kız öğrencilerin daha fazla katılım gösterdiği de paylaşılan bilgiler arasında. bilgisayar dersinde internet üzerinden kodlama yaparak kendilerini geliştiriyor. Günümüz modern çağımız çok farklı iletişim araçlarıyla çocuklarımızı etkilemektedir. En başta gelen şey bilişim dünyasıdır yani bilgisayar ve internettir. Çocuklarımızı bundan koparmak mümkün değildir. Bu duruma çözüm olarak alternatif şeyler üretilebilir farklı uğraşlarla çocukların yararına dönüşebilecek bir ortam oluşturulabilir ya da internet ve bilgisayarın internet ve bilgisayardan çocuklarımızı nasıl kurtarabiliriz durumunun bir çaresini aramalıyız" dedi.

Orhan ayrıca, "Tekden Koleji olarak “Tekden kod yazıyor geleceğe hazırlanıyor” sloganıyla öğrencilerimiz bilgisayar programlamasını öğrenerek kendi hayal ve geleceklerini tasarım gücüyle ortaya koymanın keyfini yaşıyor. Bu durumda çocuklar bilişim dünyasını kendi yararına kullanıyor hem de tasarım ve hayal gücünü geliştiriyor. Kendi evini, kendi bahçesini, kendi dünyasını her şeyini hayal gücüyle bilgisayarda oluşturmanın keyfinin yaşıyor. Bu kodlama sisteminin teknik bilgilerinin bilgisayar öğretmenimiz Fatih bey verecektir. Çocuklarımıza güzel, eğlenceli aktiviteler oluşturursak o zaman daha farklı daha seçkin bir eğitime adım atmış oluruz. Çocuklarımız çok farklı şeyler ortaya koydular. Tekden olarak Kayseri’deki ilkokulumuz ve ortaokulumuzda İstanbul’daki ilk okulumuz ve ortaokulumuzda kodlama saati adı altında bilgisayara programlamasına yönelik farklı çalışmalar yapılıyor. Bu noktada emeği geçen başta okul müdürlerimiz ve bilgisayar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize bizim heyecanımıza ortak oldukları için teşekkür ederim. Bu durumun Kayseri’ye ve ülkemize güzellikler getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Tekden Koleji İlkokulu Bilgisayar Öğretmeni Fatih Subay ise, "Bilindiği üzere 8-14 Aralık tarihinde dünya üzerinde bilgisayar bilimleri haftası olarak kutlanmaktadır. Bu etkinlikler kapsamında okulumuzda bu etkinliklere katılmıştır. Bu etkinlikler kapsamında yapılan çok büyük çalışmalardan biride kodlama zamanı etkinliğidir. Etkinliğin amacı 4 yaşından itibaren bilgisayar programlamayı çok rahat bir şekilde öğrenebileceğinin temel niteliklerinin öğrenilebileceğinin insanlara gösterilmesidir. Biz bunu kendi okulumuza uyarlayarak çok daha farklı hale getirdik. Tekden okulu olarak öğrencilerimizin gereksiz bilgisayar ve internet kullanımını sonlandırmaktır. Aynı zamanda bunu kullanarak öğrencilerimiz eğlenmiş bir taraftan da eğlenerek öğrenmişlerdir. Ayrıca bilgisayar programlama mantığını bilmek öğrencilerimize kazandırdığı bilgiler oldukça fazladır. Bunlardan ilki öğrencimizin problem çözme becerisini geliştirmek ikincisi ise mantığını ve hayal gücünü geliştirmektir" ifadelerini kullandı.