Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından bu yıl 3. kıyafet gösterisi düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Sabacı Kültür Merkezi’nde düzenlenen defilede konuşan Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Bilişik “ Burada emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür ediyorum. Tekstil Mühendisliği genel disiplinler arası bir daldır. Özellikle bu dalı seçen lise mezunu öğrencilerimiz kesinlikle hayatlarının sonuna kadar kötü bir tercih yapmadıklarını görecekler” dedi.

Toplam dış ihracatın nerede ise yüzde 25’ini tekstil sektörünün oluşturduğunu vurgulayan Bilişik “Tekstilde 3 milyona yakın insan ve binlerce mühendis çalışmaktadır. Büyük bir endüstri ve iş kolu halinde kendisini göstermektedir. Bu demek ki tekstil mühendisliği bu pastadan pay alacaktır ve kendini geliştirecektir. Ben tekstil mühendisliğini seçtiğim için mutluyum. Bu mutluluğun ileride bu sektörü seçecek olan kişiler içinde hayatının akışını olumlu yönde etkileyeceği görüşündeyim” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından öğrencilerin ders kapsamında hazırlamış oldukları 48 kıyafet salonu dolduranların beğenisine sunuldu. Defilede Tekstil Bölümü öğrencileri kendi tasarladıkları elbiseleri profesyonel mankenlere taş çıkarırcasına sergiledi. Öğrencilerin performansı salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı.