TRANSİST Uluslararası Toplu Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı organizasyonu bu yıl toplu ulaşımın en iyilerini belirledi. Organizasyonda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Verimlilik Ödülü’ne layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu kararlar doğrultusunda minibüslerin kaldırılması, doğal gazlı otobüsler, raylı sistem gibi ulaşımda yapılan devrimlerle Kayseri Türkiye’nin en iyi toplu taşımasını yapan şehri haline geldi. Önce minibüsleri kaldırarak Türkiye’ye örnek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2009 yılında taşımacılığa başlayan raylı sistemle ulaşıma hız ve konfor getirirken, trafiği de büyük ölçüde rahatlattı.

Kayseri’de ulaşım alanında yaşanan gelişmeler sektör temsilcilerinin de dikkatini çekti. Mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla TRANSİST Uluslararası Toplu Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı kapsamında düzenlenen yarışmanın sonuçları açıklandı. Şehirlerin toplu ulaşım hizmetlerindeki çalışmalarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen yarışmada Kayseri’ye Verimlilik Ödülü verildi.

Ödülle ilgili açıklamada, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve toplu ulaşım hizmet kalitesinin artırılması yolunda yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı TRANSİST Uluslararası Toplu Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı kapsamında düzenlenen Toplu Ulaşım Mükemmellik Endeksi 2014 Verimlilik Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır" denildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki adına alan Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy eldeki imkanları en uygun şekilde kullanarak toplu taşıma hizmeti verdiklerini, ödülün bu anlamda kendilerini teşvik edeceğini belirtti.

Organizasyon kapsamında ayrıca ulaşım konusunda bir de sempozyum düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu burada, “Yeni Ulaşım Sistemlerinin Kent Biçimine Etkisi ve Topluma Yansımaları” konusunda Kayseri’deki uygulamalar hakkında bilgiler verdi. İkinci bildiride ise “Araç Alım İhalelerinde Yerlilik Kavramı” konulu çalışma ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin araç alım ihalesinde geliştirdiği yöntem anlatıldı.