PTT 1. Lig’de mücadele eden Kayserispor’un evindeki maçların canlı, deplasman maçlarının ise TRT web tv’den verilmesi nedeniyle taraftarların stada gelmediğini söyleyen Kayseri’deki basın kuruluşlarının temsilcileri siyah kurdele takarak tepki gösterdi.

TRT’nin, Kayserispor’un evindeki maçlarını canlı yayınladığı için taraftarların tribüne gelmediğini söyleyen TV1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur, "PTT 1. Lig’in kaliteli ekiplerinden olan ve şampiyonluğun en büyük adayı olan Kayserispor’un şehirde çok sayıda taraftarı bulunuyor. Bir takımın maçı kazanmasında en önemli itici güç ve 12. adam olarak kabul edilen taraftarların takımın yanında olması lazım. Ancak Kayserispor’un kendi evinde oynadığı maçların TRT tarafından canlı olarak verilmesi, taraftarların stat yerine maçı evde seyretmelerine ve Türkiye’nin en modern stadyumlarından biri olan Kadir Has stadyumunun boş kalmasına neden oluyor. Kayserispor’un deplasmandaki maçları ise TRT web tv’den yayınlanıyor. Biz bu uygulamanın değiştirilmesi ve TRT’ye bir tepki için spor programlarına siyah kurdele ile çıktık" diye konuştu.

KayTV ve Erciyes TV Spor Müdürü Mustafa Gürbüz ise, "Bir karşılaşmada taraftarın desteğini arkasında hissetmeyen takım sanki maça eksik çıkıyormuş gibi oluyor. TRT’nin Kayserispor’un evinde oynadığı maçları canlı olarak vermesi, takımı kendi evinde yanlızlığa itiyor. Çünkü taraftarlar stadyuma gelmek yerine maçı evde izlemeyi tercih ediyorlar. Aslında TRT’nin Kayserispor’un deplasman maçlarını canlı, iç saha maçlarını TRT web TV’den vermesinin uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle biz de spor programlarımıza siyah kurdele takarak çıktık" ifadesinde bulundu.