Turizm Geliştirme Çalıştayı’nda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’nin turizmde hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını söyledi.

Düzenlenen çalıştaya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uygulamaları ve Etkinlikleri Daire Başkanı Mehmet Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler ve turizm işletmecileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uygulamaları ve Etkinlikleri Daire Başkanı Mehmet Taşkın, “Kültür ve Turizm Müdürlüğü Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü olarak ülkemizde turizm potansiyeline işlevlik kazandırmak ve turizm bereketini ülke geneline yaymak hedefiyle turizm geliştirme çalışmaları düzenlemekteyiz. Kayseri’nin turizm değerlerini ön plana çıkarmak ve kurumlar arası iş birliği faaliyetlerini ortaya koymak amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Kayseri’de bir alan araştırması gerçekleştirdik. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleşen alan araştırmaları, Kayseri’nin turizm değerleri farklı bakış açıları ile değerlendirilmiş ve bu değerlendirmeler kapsamında, belediye başkanları, kaymakamlar ve turizm işletmelerinin görüşleri alınmıştır” dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Kayseri’nin turizmdeki hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını söyledi. Düzgün, “İlimizin turizm sektöründe daha da gelişmesi için, turizmden hak ettiği yeri alabilmesi için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılarda, Kayseri’de bir Turizm Çalıştayı’nın gerçekleştirilmesi konusunda bir fikir birliğine varmıştık. Yaklaşık 1 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan ilimize gelip güzel bir çalışma yaptılar. Bu çalışmanın temel amacı, Kayseri’nin turizmdeki mevcut yeri, olması gereken yeri ve olması gereken yere ulaşması için yapılması gerekenlerdi. Bugün ki çalıştayda da temel olarak bunlara değinecek. İlimizin Soğanlı Ören Yeri’nden başlayarak, Develi’deki kültür varlıklarının değerlendirmesine varıncaya kadar ilimizin pek çok noktası kültür ve kış turizminde gelişmeye açık olan noktaları değerlendirmeye alınarak her birisi için yapılması gereken eylem planları bu çalıştay da ele alınacaktır” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, “Ülkemiz içerisinde iller arasında kendi imkanları ile illerin valilikleri öncülüğünde ve yerel yönetimlerle beraber turizm pastasından daha çok pay alabilmek için büyük çaba sarf edilmektedir ama realiteye baktığımızda gerçekten ülkemize gelen turistlerin yüzde 90’ını belirli illerimiz almaktadır. Bunların başında İstanbul, İzmir, Muğla ve Kapadokya gelmektedir. Bu illere gelen turisti topladığımızda Türkiye’ye gelen turistin yüzde 90’ını kaplıyor. Diğer 81 ilimiz büyük çaba harcamasına rağmen ancak yüzde 1 ve 2 arasında pay alabiliyorlar” diye konuştu.

Çalıştayda, Kayseri’nin turizm açısından geliştirilmesi ve turizm sektöründe yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşler alınacak.