7. Erciyes Filim Fastivali kapsamında ’Beyaz Camdan Beyaz Perdeye’ isimli söyleşiye katılan ünlü yönetmen Osman Sınav, ’Kızıl Elma dizisini devlet mi yapmanızı istedi?’ sorusuna, "Hayır, Türkiye’de bir kızıl elmanın olması gerekiyor" dedi.

ERÜ İletişim Fakültesi’ndeki söyleşiye, rektör Yardımcısı Hasan Yetim, İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır ve öğrenciler katıldı. Ünlü yönetmen Osman Sınav, öğrencilerle katıldığı söyleşide "Burada olduğum ve beni buaraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Eğer hayal kurmazsanız hiçbir sıçrama yapamazsınız ve hiçbir yere de gidemezsiniz. Ama hayal kurmak yetmiyor tabi önce bir hayalinizin olması gerekiyor. Sonra bu hayali nasıl gerçekleştireceğinize dair bir strateji kurmanız gerekiyor. Nasıl yapacağınıza dair. Yani ikinci bir odanız olması gerekiyor kafanızız içinde bir hayal odası biriincci oda ikinci oda ise strateji odası, üçüncü oda ise o stratejiyi gerçekleştireceğiniz hayal ortaklarının olduğu oda. Dünyayı değiştirenler sanatçılardır ve hayal kuranlardır. Barış süreci diye bir süreç başladı. İnşallah doğru sonuçlar alırız. Bütün kalbimle dua ediyorum tekrar o kanlı günlere ve üzüntülü günlere dönmeyiz. Bu süreç doğru çalışır ve Türkiye’nin geleceği doğru bir yere oturur duamız bu. Beğenilir beğenilmez, eleştirilir şu olur bu olur ama yani Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bunu hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

Sınav, bir öğrencinin, "Kızıl elma dizisini devlet mi yapmanızı istedi?" sorusuna, "Hayır” cevabı verdi. Öğrencinin, "Ama çok tartışılan bir gündemde mit diye bir dizi çıkması anlamlı" demesi üzerine Sınav “Bu görüş kızıl elmayı kaldırdı arkadaşlar. Ayağımıza çelme takıldı sanırım artık yok. Geçen hafta durduruldu dizi. Türkiye artık kendine hedefler koyan bir ülke. Türkiye’de bir kızıl elmanın olması gerekiyor" dedi.