Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Bize Bir Merhaba” projesi kapsamında Akkışla ilçesinde yaşamlarını sürdüren yaşlılarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Akkışla Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan, yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaç ve sıkıntılarının giderilmesini amaçlayan “Bize Bir Merhaba” projesinin, Kayseri Gezisi programı kapsamında düzenlenen öğle yemeğine, Vali Düzgün’ün yanı sıra, Akkışla Kaymakamı Cevat Gün, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Akkışla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Atilla Yıldırım, Akkışla İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hatice Yıldız, proje çalışanları ve projeden faydalanan yaşlı ve engelli vatandaşlar katıldı.

Özel bir restoranda düzenlenen yemekte yaşlılarla yakından ilgilenen, ellerini öpüp, istek ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Düzgün, Akkışla Kaymakamlığınca hazırlanan ve 10 ay sürecek projenin ekonomik ve sosyal açıdan zor durumda olan yaşlılarımıza sahip çıkmak adına çok önemli bir proje olduğunu belirterek, proje kapsamında kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan evlerine haftada bir vakıf görevlisi gönderilerek evin temizliğinin yapıldığını, çamaşırlarının yıkandığını, yemeklerinin yapıldığını, gençliklerinde bu ülke için çalışmış yaşlılarımızın haklarını asla ödeyemeyecekleri, yaşlıların her zaman yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Projeden ihtiyaç sahibi 30 engelli ve yaşlı vatandaşın faydalanacağını anlatan Vali Düzgün, yaşlıların unutulmadığının en önemli göstergelerinden olan proje sayesinde 10 ay boyunca ihtiyaçların karşılanmasının yanında yaşlılar için değişik etkinlik ve aktiviteler düzenleneceğini ifade etti.

Proje faydalanıcılarından bazılarının uzun yıllar sonra ilk defa Kayseri’ye geldiğini, buradaki şehir turu ile değişik mekânları görme şansı yakaladığını ifade eden Vali Düzgün, projenin bu yönüyle de yaşlılar için önemli bir sosyal etkiye sahip olduğunu ve yaşlıların kendilerini değerli hissetmelerine ve gönül bağı oluşturmasına vesile olduğunu kaydetti.

Akkışla Kaymakamı Cevat Gün de, “Muhterem büyüklerimiz ile hazırladığımız proje kapsamında birlikte vakit geçirmenin ve devlet olarak onların yanlarında olduğumuzu hissettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kaymakam Gün, yaşlılar ile birlikte Selçuklu Müzesi ziyareti, Beştepeler parkında çay ve Kayseri manzarası seyir molası, Seyyid Burhaneddin Müzesi, Atatürk Evi, Güpgüpoğlu Konağı ziyareti ve Hayvanat Bahçesi ile Harikalar Diyarı’nı gezdiklerini söyledi.

‘Bize Bir Merhaba’ projesi faydalanıcılarından 87 yaşındaki Ali Eroğlu, duygularını, “Valimiz ve Kaymakamımız halkla iç içe, bizlerle ilgilenip sorunlarımıza yardımcı oluyorlar” ifadeleriyle dile getirirken, 75 yaşındaki Elif Bulmuş ise “Evim temizleniyor, yemeğim hazırlanıyor, bana çok iyi bakıyorlar. Allah razı olsun bu projede çalışan herkesten” diye konuştu.

Vali Düzgün’ün proje faydalanıcısı yaşlılarla bir süre sohbet ettiği yemek programı, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.