Vali Orhan Düzgün, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı ile birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nin tanıtımı amacıyla 7-8 Kasım tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen programa katıldı.

Avrupalı Kayserililer Birliği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen tanıtım programına, çoğunluğu Avrupa’da yaşayan Türk İşadamları olmak üzere, Avrupalı Kayserililer Birliği Genel Başkanı Erdoğan Esen, Hristiyan Demokratlar Birliği (CDO) Eyalet Milletvekili Serap Gülen, Yeşiller Eyalet Milletvekili Arif Ünal, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ile turizm seyahat acentalarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Vali Düzgün, Almanya’da bulunduğu süre içerisinde karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Köln Ticaret Odaları Genel Müdürü Christ Hanke ve Remscheid Büyükşehir Belediye Başkanı Mast Veisz ile de görüştü.

Vali Düzgün, temasları kapsamında, Kayserililerin Köln de yapmış oldukları yatırım ve iş yerlerini de gezerek Almanya’daki Kayserililerle birlikte değişik etkinliklerde bir araya geldi. Köln Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin düzenlediği ve yaklaşık 1200 kişinin dinlediği “Medeniyetlerin Sesi” konserinin açılışında da bir konuşma yapan Vali Düzgün, Almanya’daki bulunuş amacının Erciyes Kayak Merkezi olduğuna değinerek, konuşmasında Erciyes Kayak Merkezi’nden bahsetti ve sahip olduğu imkânlara dikkat çekti.

9 Kasım Pazar sabahı, Yurtdışı Ordulular Derneği tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya Avrupalı Kayserililer Birliği üyeleri ile katılan Vali Düzgün, yurtdışında bulunan Orduluları da Erciyes Kayak Merkezi’ne davet etti.