Vali Orhan Düzgün Felahiye’de öğrenim gören ve üniversiteleri tanımak amacıyla Kayseri’ye gelen 50 lise son sınıf öğrencisini kabul etti.

Felahiye Kaymakamı Ferhat Vardar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Gün ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile öğretmenlerin de katılımı ile gerçekleştirilen program kapsamında ilk olarak Vali Düzgün’ü ziyaret eden öğrenciler daha sonra Erciyes Üniversitesi’ni de tanıma fırsatı bulacaklar.

Lise son sınıfta öğrenim gören öğrencilerin üniversiteleri tanımaları ve geziler sırasında üniversite öğrencileri ile tanışmaları ve sohbet etmelerinin çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Düzgün, bu tür programlar ile birlikte öğrencilerin üniversite ve bölüm tercihleri sırasında daha bilinçli olmalarına da imkân sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay Başkanlığı tarafından yaptırılan masa ve sandalyeleri ile birlikte 100 adet satranç takımının okullara dağıtımının gerçekleştirileceğini belirten Vali Düzgün, öğrencilerin dersleri dışındaki zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Vali Düzgün, üniversite sınavında Felahiye’de ilk üçe giren Kübra Çağlı, Ayşe Tavlun ve Yusuf Kundur adlı öğrencilere de birer tablet hediye etti.