Kayseri’de, 2014 yılı 4. dönem il koordinasyon toplantısı yapılırken, toplantıda konuşan Vali Orhan Düzgün, 2014 yılı içinde Kayseri’de toplam bin 38 yatırım projesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen 2014 yılı 4. dönem il koordinasyon toplantısına, Vali Orhan Düzgün, ilçe kaymakamları, kurum il müdürleri ve ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Orhan Düzgün, "2014 yılında ilimizde toplam bin 38 yatırım projesi için çalışma yapıldı. Bunların bir kısmı merkezi idarenin temsilcileri tarafından, bir kısmı da mahalli idareler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar. Bin 38 proje için ilimiz için ayrılan ödenek miktarı 1 milyar 100 milyon lira. Bunun yaklaşık 722 milyon liralık kısmı harcanarak yüzde 66 civarında bir nakdi gerçekleşme sağlandı. Merkezi idare tarafından ilimizde gerçekleştirilen proje sayısı ise 504. Bunların başında eğitim, tarım, ulaştırma, sağlık ve enerji yatırımları yer alıyor" diye konuştu.

Düzgün ayrıca, "En fazla yatırımı her zaman ki gibi ulaştırma alıyordu. Bu dönemde eğitim yatırımları birinci sıraya yükseldi. Toplam 98 proje için 156 milyon liralık ödenek ayrıldı ve 85 milyon lira ilk 9 ayda harcama sağlandı. İkinci sırada tarım sektörü ile ilgili yatırımlarımız var. Tarım sektöründeki 99 proje içinde 122 milyon liralık ödenek ayrıldı ve 78 milyon liralık gerçekleşme sağlandı. Ulaştırma sektöründe de 95 milyon lira ödenek 89 proje için ayrıldı. Bugüne kadar 73 milyon liralık gerçekleşme sağlandı. Bunların dışında sağlık, enerji ve turizm sektöründe ve diğer hizmet sektörlerinde yatırımlarımız devam ediyor. Ayrıca mahalli idarelerde de başta belediyeler olmak üzere Eylül ayı sonu itibariyle 505 milyon liralık yatırım ön görülmüş, bunun da 370 milyon lirası gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.