Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yeni yıl nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Düzgün, "Şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bir yılı geride bırakırken, umut ve beklentileriyle 2015 yılına giriyoruz. Her yeni yıl olduğu gibi 2015 yılı da, geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizin ışığında, ülkemizin ve Kayseri’mizin gelişmesi ve refahı için, Kayseri halkının geleceğe huzur ve güvenle bakması için gereken çalışmaları yapmak adına bizler için fırsat olacaktır.

2014 yılında, mevcut potansiyelleri, ticari ve sanayi alanında başarıları, eğitim ve spor branşlarında övünç kaynakları ile bölgesinde ve uluslararası alanda belirli bir yer edinmiş Kayseri’ye gelen turist sayısını artırmak ve turizm alanında hak ettiği yere ulaştırmak adına çalışmalarda bulunduk" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Bu çalışmalarda edindiğimiz bilgi ve birikimle, Kayseri’nin bütün güçlerini seferber ederek tek bir amaç doğrultusunda kamu ve özel sektörü bir araya getirerek, 2015 yılını tanıtım yılı olarak geçirmeye ve Kayseri’nin turizm değerlerini tek bir çatı atında ulusal ve uluslararası fuarlar aracılığı ile turizm sektörünün beğenisine sunmayı hedeflerimiz arasına aldık.

Bu hedefler doğrultusunda, Aralık ayı içerisinde 2014 Travel Turkey Fuarı’na Kayseri olarak ilk kez katıldık ve Kayseri’nin en önemli turizm değerleri olan Erciyes Kayak Merkezi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Soğanlı Ören Yeri ve yeraltı şehirleri gibi pek çok öğenin canlandırıldığı Kayseri standında hem şehrimizi tanıtma hem de mantı, sucuk ve pastırma gibi yöresel lezzetlerimizi hedef kitlelerle buluşturma fırsatı bulduk. Ulusal ve uluslararası fuarların şehrimize sağlamış olduğu katkıları göz önünde bulundurarak 2015 yılı içinde de Kayseri olarak EMITT Fuarı’nda ve diğer turizm organizasyonlarında yer alarak ilimizin turizm değerlerinin tanınırlığını ve turizm gelirlerini artırmayı hedefliyoruz.

Turizm konusunda ayrıca Kayseri ve Nevşehir işbirliğinin sağlanması ve her iki ilin turizm imkanlarının entegre edilmesi yönünde çalışmalar yaparak, Erciyes ve Kapadokya’yı ortak bir platformda buluşturma konusunda sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunduk. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın da desteğini alarak önemli tanıtım çalışmaları yürüttük. Kayseri’nin turizmdeki mevcut yeri ile olması gereken yer ve bu noktaya ulaşılabilmesi için yapılması gerekenleri tespit etmek amacıyla “Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı’nın gerçekleştirilmesini sağladık. Kayseri’nin tanıtımında “Akıllı Dönem” diye adlandırdığımız “Step to Kayseri” projesi ile Kayseri’nin tanıtımında önemli mesafe kat ettik, akıllı telefonlar üzerinden istenilen bilgiye anında ulaşılabilmesi adına çalışmalarımızı tamamladık. Kent turizminde eksikliğini hissettiğimiz ve turistlerin başvurabileceği önemli bir kaynak olacağını düşündüğümüz Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi ile şehrimizi daha iyi anlatabilme imkanına kavuştuk. Yerli ve yabancı birçok temsilciyi şehrimize davet ederek Kayseri’nin değerlerini yerinde tanıtma fırsatı bulduk.

Kayseri’de göreve başladığımız günden bugüne öncelikli amaçlarımızdan biri de “Eğitim-öğretim” konusu olmuştur. Çünkü “Eğitim-öğretim” geleceğimizin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimi içeren ve üzerinde titizlikle durulması gereken ve çok sağlam adımlarla birlikte kararlılık isteyen bir süreci kapsamaktadır. Bu sebeple, geleceğin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın eğitim gördüğü mekânların fiziki imkânlarını geliştirilebilmesini sağlayabilmek amacıyla yoğun çalışmalarımız oldu. Onların daha sağlıklı, daha verimli ve daha modern ortamlarda eğitim almalarını sağlayacak projelerin bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Toplum sağlığının korunması, oluşan sağlık sorunlarının giderilmesinin büyük önem taşıdığı bilinciyle, Kayserili vatandaşlarımıza da kolay, etkili ve hızlı bir şekilde sağlık hizmetinin aksatılmadan sunulması Valiliğimizin takip ettiği en önemli görevlerden olmuştur. Hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanlarının çok daha geniş ve modern mekânlarda hizmet alabilmesi ve sunabilmesi için özel sektör yatırımlarının yanı sıra devlet yatırımlarına da hız kesmeden devam ettik ve bu anlamda yapılan yatırımların hep destekçisi olduk.

Gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak organizasyon ve etkinliklere, sağlıklı nesiller yetişmesi ve ülkemizin her anlamda ilerlemesi noktasında kritik önem taşıdığının bilinciyle pozitif ayrımcılık uyguladık. Spor ve kültürel aktivitelerin verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini, bu faaliyetlerin artırılması konusunda teşvik edilmesini kendimize çok önemli misyon edindik. Birçok sportif ve kültürel etkinliğe Kayseri olarak ev sahipliği yapma konusunda da her zaman gönüllü olduk.

Bahsettiğimiz ve bu satırlara sığdıramadığımız birçok çalışma gibi Kayseri’de her alanda gerçekleşen atılımların mutluluğunu hep beraber yaşadık ve yaşıyoruz. Gerçekleştirilen bu çalışmalar ve gelişmeler hiç şüphesiz Valiliğimizin, kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın el ele vererek, işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmaların bir sonucudur. Bu vesile ile emeği geçen herkese göstermiş olduğu gayretlerinden ve katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle insani değerlerin ve insan haklarının ön plana çıktığı bugünlerde yurdumuzda ve dünyada tüm insanlığa barışı, huzuru, mutluluğu temenni ediyor, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, hayallerin ve beklentilerin gerçekleştiği, istikrarlı bir şekilde büyüyen Kayseri ve Türkiye dileği ile Kayserili vatandaşlarımızın, tüm mesai arkadaşlarımın ve değerli basın mensuplarının yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum."