Erciyes Üniversitesi’nin davetlisi olarak Kayseri’de bulunan Dağıstan Devlet Üniversitesi Halk Şarkı Ve Dans Topluluğu “ Benim Dağıstanım” adlı programınım Yahyalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yahyalı 80.yıl Spor Salonunda yaptı.

Yahyalı halkının yoğun ilgi gösterdiği dans gösterisi programının açılışında konuşma yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk “ Halkının yüzde 90’nı Müslüman olan Dağıstanlı kardeşlerimize Yahyalı’dan sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Dağıstanlı kardeşlerimizle her ne kadar resmi sınırlarımız olsa da gönlümüzde hiçbir zaman onlarla bir sınır çizmedik, hiçbir zaman da çizmeyeceğiz. Bunu da bilmelerini arzu ediyoruz.” dedi.

“ Benim Dağıstanım” adlı dans gösterisinin Yahyalı’da gerçekleşmesini sağlayan Erciyes Üniversitesi Rektörüne teşekkür eden Başkan Esat Öztürk Yahyalı’nın güzelliklerinden bahsetti. Esat Öztürk “Keşfedilmemiş Cennet Yahyalı’nın öyle güzellikleri var ki saymakla bitmez. Ben gerçekten Yahyalı’da yaşayan, Yahyalı’da görev yapan herkesin mutlu olduğunu düşünüyorum. Biz Yahyalı’da mutluyuz mutlu olacağız. Bizim güzelliklerimiz bizim mutlu olmamıza yeter. Halısıyla, elmasıyla, enerjisiyle, maneviyatıyla, Zamantı ırmağıyla, yedi gölleriyle, hacer ormanlarıyla, sultan sazlığıyla, yaylalarıyla, yaban hayatıyla, doğa sporlarıyla, raftingiyle, doğa müzesi ve botanik kütüphanesi diye adlandırdığımız Yahyalı’da insanların mutlu olmaması için hiçbir sebep yok. Bir başkadır memleketim, bir başkadır benim ilçem. Biz Yahyalımızda mutluyuz, Yahyalımızla gurur duymaya devam edeceğiz.” diyerek 21 Kasım 2014 tarihinde Yahyalı’da temeli atılacak olan Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezin’in temel atma törenine Yahyalı halkını davet etti.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında “ İlçemizde böyle güzel bir etkinlik gecesinde sizlerle beraber olmaktan oldukça mutluyum. Ben Kafkas danslarını ve oyunları büyük beğeniyle izleyen birisi olarak böyle bir etkinliğin Yahyalı’da düzenlenmiş olması beni oldukça mutlu etti. Bu imkanı sağlayan Erciyes Üniversitesine ve Yahyalı Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan dans gösterilerinde Dağıstan Devlet Üniversitesi Halk Şarkı Ve Dans Topluluğu, Kafkas ve modern danslardan hazırladığı 18 adet dans gösterisini izleyicilere sergiledi. Yahyalı halkı tarafından çok sevilen ve bol bol alkış alan dans gösterilerinin yanı sıra Dağıstan Devlet Üniversitesi öğrencileri tarafından söylenen Türkçe şarkılar salonda büyük coşkuya neden oldu.