İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, ‘Yarın Sizdeyiz’ Projesi kapsamında Talas Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Tuğba Kalay’ı evinde ziyaret ederek, aile ile sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yarın Sizdeyiz’ Projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Talas Endüstri Meslek Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Tuğba Kalay’ın ailesini ziyaret etti. Burada konuşan Yılmaz, müdürlük olarak düzenledikleri projeye çok önem verdiklerini söyledi. Bilal Yılmaz, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu ‘Yarın Sizdeyiz’ Projesi kapsamında, biz bütün öğrencilerimizin öğretmen arkadaşlarımız tarafından evlerinde ziyaret edilmesini öngören bir projedir. Bu kapsamda bizde zaman zaman bu projelere bizzat katılmayı da önemsiyoruz ve bu proje çok değer verdiğimiz bir projedir. Şimdiye kadar Kayseri’mizde yaklaşık 50 bin öğrencimiz evinde öğretmenleri tarafından ziyaret edildi” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ayrıca, “Eğitimin temelinde okul, aile ve çevre üçgeninde ki diyaloglar ne derece güçlü olursa çocuklarımızın eğitime o derece katkı olacağını düşünüyoruz. Bugün öğrencimizin de öze bir durumu var. Kaza geçirmiş. Allah’tan biran önce şifasını diliyoruz. Öğrencimizin ailesi ve öğretmenleri okulla ilgili bir takım sıkıntılarından bahsettiler. Onların giderilmesi noktasında da biz elimizden geldiği kadar bir gayret sarf edeceğiz. Çocuğumuzun okul gidiş ve gelişlerindeki yaşadığı sıkıntıları kendisinden ve ailesinden dinleme imkanı bulduk. Bu bile bizim açımızdan bir kazanımdır diye düşünüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da en çok önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesidir. Çünkü biz çocuklarımızın her şeyden önce bir insan olduğunu ve insani olarak yaşadıkları ortam içerisindeki durumlarını görmek bizim açımızdan çok önemlidir. Çocuklarımız bizim açımızdan çok önemlidir. İnşallah bu proje devam edecek ve bir çok ziyarette de bir arada olma imkanı bulacağız” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Tuğba Kalay ise, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kalay, “Geldikleri için teşekkür ederim. Bana yardımcı olacaklar. Okulumuza asansör yaptıracaklar. Gidiş ve gelişim kolaylaşacak. Çok mutluyum. Geldikleri çok iyi oldu” dedi.

Ziyarette, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğdu ve Talas Endüstri Meslek Lisesi idarecileri de hazır bulundu.