Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan Hayvanat Bahçesi’nde, 3 zürafanın barınaklarına ek ısıtma sistemi yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Erdal Gürlek,”Yavru zürafamızın hassasiyetini dikkate alarak barınağa yedeklemeli ısıtma sistemi yaptık” dedi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Hayvanat Bahçesinde yeni çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, bazı barınakları yenilediklerini ifade etti. Yenilemelere geçtiğimiz temmuz ayında dünyaya gelen zürafa yavrusu ve diğer zürafa barınaklarından başladıklarını belirten Gürlek,” Kış ayının gelmesiyle alakalı Anadolu Harikalar diyarı hayvanat bahçesinde bir takım çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımız devam etmektedir. Hayvanat bahçemizin en uzun misafirlerinden olan zürafalarımızın kapalı mekanlarında yedeklemeli ısıtma sistemlerini devreye geçirdik. Buda temmuz ayında doğan yavru zürafamızın hassasiyeti de vardır. Bunların yaşam koşullarını ve iklimlendirme sistemlerini gözden geçirdik. Yedeklemeli bir ısıtma sistemini hayata geçirdik”dedi.

Erdal Gürlek ayrca, “Kışın büyük oranda hayvanat bahçesindeki hayvanlarımız kapalı mekanda kaldığı için zürafaların kapalı barınaklarına anti bakteriyel zemin uygulaması yaptık. Buradaki yaşam standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu