20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Mercidabık Ortaokulu’nda bir kutlama programı düzenledi.

Dünya ulusları, yarım yüzyıldan beri, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesiyle, “Eğitim Hakkının Herkes İçin Geçerli” olduğunu kabul edildi. 0-18 yaş döneminin önemini benimsemiş olan Birleşmiş Milletler, 20 Kasım 1989 tarihinde yürürlüğe koyduğu Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 1.Maddesinde, “Bu sözleşme uyarınca çocuğa uygulanabilecek kanuna göre erken yaşta reşit olmak durumu hariç, 18 yaşına kadar her insan çocuk sayılır biçiminde ifadelendirerek 0-18 yaş arasını çocuk olarak kabul edildi. Bu sözleşmeyi imzalamış olan Türkiye’de yaşa bağlı çocuk tanımını yasal olarak onaylamıştı.

Bu kapsamda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Mercidabık Ortaokulu’nda bir kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayıp, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Aktaş’ın açılış konuşması ve sunumunun ardından, Sosyal Hizmet Merkezimizde görevli öğretmen M. Turgut Güneş’in çocuk hakları sözleşmesini okuması ile devam etti. Program çocukların şiir okumaları ve şarkıları ile sona erdi.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Aktaş, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Kılınç, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Reşit Reşven, Mercidabık Ortaokulu Müdürü Abdulhaluk Oğuz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.