Kilis Anadolu Lisesi olarak her hafta gerçekleştirilen kariyer günleri etkinlerinin bu haftaki önemli konuğu 7 Aralık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun oldu.

Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, öğrenciler ile yaptığı söyleşide akademisyenliğin kalıcı bir eser bırakmak için çok güzel bir fırsat olduğunu belirtti.

Karacoşkun, binlerce yıllık bazı eserlerin günümüze kadar varlığını sürdürdüğünü, insanlara ışık tuttuğunu vurguladı.

Beş sayfalık bir makalenin bazı binalardan daha uzun ömürlü olduğunu, binlerce yıl sonrasındaki insanlara fayda sağladığı, dolayısıyla sadaka-i cariye hükmünde olduğunu belirten Karacoşkun, “Akademisyenliğe ulaşma konusunda yabancı dil önemli, hatta olmazsa olmazdır. Kişi hangi bölümü, hangi okulu bitirirse bitirsin kendini başka alanlarda da geliştirmelidir. Mesela Prof. Dr. Alaaddin Yavaşça’nın asıl mesleği hekimliktir; ama onu doktorluğundan çok müzisyenliği ile tanırız. Doktorluk yönünü birçoğumuz bilmeyiz. Sizler de hangi mesleği yaparsanız yapın mutlaka en az bir dil öğrenin ve başka bir uğraş edinin: resim yapın, şiir yazın, spor yapın’’ dedi.

Öğrencilere girecekleri üniversite sınavında başarılar dileyen Prof.Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a, Kilis Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salihiddin Ataköşker teşekkür ederek çiçek takdim etti.