Türkiye’nin çay firması Çaykur’un tanıtım TIR’ı Kilis’te ücretsiz çay dağıttı.

Çaykur’un tanıtım TIR’ı Kilis’te Cumhuriyet meydanında vatandaşlarla buluştu. Kilis Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizesi ile Kilis’e gelen Çaykur TIR’ı kentte çay tiryakileriyle buluştu. Rize’den yola çıkan Çaykur tanıtım TIR’ı Kilis’te 3 gün kalacak.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada, Kilis’te sıkça tüketilen ithal çayın sağlığa zararlı olduğunu ifade ederek, “Türk çayı daha sağlıklıdır. Kilis’te Türk çayının tüketilmesi için tanıtım gerekiyor. Kilis Belediyesi olarak bundan böyle belediyede ithal değil, Türk çayı tüketilecektir” dedi.

İYİ ÇAY NASIL DEMLENİR?

"Çaykur, Vatandaşların kendisine en çok, ’İyi çay nasıl demlenir?’ diye sorduğunu anlatan İbrahim Baş, "Bir kere çayı demleyeceğiniz su kireçli olmayacak. En çok yapılan yanlış ise, çayı demliğe koyup ateşe bırakmak. En güzeli kaynamış suya Çaykur çayı atıp, karıştırmadan 15 dakika demleyeceksin" diyerek iyi bir çayın nasıl yapılacağını anlattı.

Çaykur’un tanıtıma Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, İl Genel meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat ile daire amir ve müdürleri katıldı.