Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Birimi tarafından organize edilen ve 3 gün süren “Erasmus+ Deneyim Paylaşımı Günleri” düzenlendi.

Etkinliğin ilk günü Erasmus+ Değişim Programı ile yurtdışına giden öğrenciler, ikinci gün Erasmus+ ile üniversite de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, son gün ise Erasmus+ ile yurtdışı deneyimi yaşamış akademisyenler edindikleri deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

İlk günkü oturumda, yurtdışına giden MREF Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri Zeynep Canbaz ile Nuray Özsöyleyen, Müh. Mim. Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Cihad Kaya, İİBF İktisat Bölümü öğrencisi Mehmet Sait Akiz ve Y.Ş. SYO Hemşirelik Bölümü öğrencisi Hakan Doğan Erasmus+ deneyimlerini paylaştı ve dinleyicilerin sorularına cevap verdiler. Öğrenciler yurtdışındaki barınma, yemek ve ulaşım konularında katılımcılara bilgi verdiler.

İkinci gün üniversite de bulunan Erasmus+ öğrencileri, Romanya Lucian Blaga University of Sibiu’dan Erasmus+ ile üniversitemiz FEF Biyoloji bölümünde öğrenim gören Diana Dumitrascu, Polonya Pomeranian University in Slupsk’tan Y.Ş. SYO Hemşirelik bölümünde öğrenim gören Natalia Janiak ile Radek Jakrzewski, geldikleri ülkelerin öğrenim koşullarını tanıtıcı bir sunum yaptılar.

Üçüncü gün ise, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe’nin de kısa bir konuşma yaptığı etkinlikte Erasmus+ ile yurtdışı deneyimi yaşayan öğretim üyeleri, katılımcılara bilgi verdiler. FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çakır, FEF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Açıkyıldız, MREF Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Muhammet Hüküm, MREF Öğretim Elemanı Arş. Gör. Ebru Külekçi ve MYO Öğretim Elemanı Arş. Gör. Mehmet Koç Erasmus+ ile ilgili sunum yaptılar ve Erasmus+ ile yurtdışına gitmek isteyenlere tavsiyelerde bulundular.