Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde organ bağışının önemi bir kez daha vurgulandı. Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Öğrenci Topluluğu ve Bisiklet Topluluğu’nun düzenlediği etkinlik kapsamında öğrenciler, Gaziantep’ten bisikletle Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ne geldiler.

Öğrenciler, Merkez Kampüs girişinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılandılar. Organ bağışına dikkat çekmenin amaçlandığı etkinlik kapsamında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde bir de konferans gerçekleştirildi. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe yaptı. Organ bağışının önemiyle ilgili konuşma yapan Tepe, yapılan organ bağışlarıyla ilgili bazı istatistiki bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Programdaki bir diğer konuşmacı ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen’di. Gülşen organ bağışında sürecin nasıl işlediğiyle ilgili bilgiler verirken, organa ihtiyacı olan hasta sayısı ve organ bağışı yapan kişi sayısı gibi bilgileri de aktardı.

Konferansın son konuşmacısı ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Çoban oldu. Özellikle böbrek nakli ile ilgili bilgi veren Çoban, böbrek hastalarının yaşadığı sıkıntıları aktardı. Organ nakli sonrasında iyileşen hastalarıyla ilgili görüntüleri de paylaşan Çoban, organ naklinin önemini bir kez daha vurguladı.

Her Bağış Yeni Bir Hayattır sloganı ile hazırlanan programın sonunda 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, Doç. Dr. Murat Taner’e; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun ise Doç. Dr. Sacit Çoban’a plaket verdi.