Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nce Hz.Mevlana’nın vuslata erişinin 741.yıldönümünde Cumhuriyet Meydanında bulunan Mevlevihane Mescidi önünde ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözü ışığında Hz. Mevlana’yı Anma Programı gerçekleştirildi.

Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir,Müftü Yradımcısı Mehmet Mübarek,Gençlik Merkezi Müdürü, liderler ve gönüllü gençlerin yanı sıra vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği programda ziyaretçilere Mevlana şekeri ve gül suyu ikram edilirken, neyzen tarafından ney dinletisi yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı etkinliklerimizin amacının bu hafta vesilesi ile gençler arasında Mevlana düşüncesinde sevgi,s aygı, hoşgörü bilincini yaygınlaştırmak olduğunu dile getirdi.

Arkaltı,bu anlamlı güne katılan herkese teşekkür ederek, konuşmasını Hz.mevlanın şu sözüyle son verdi:

‘’Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.’’