7 Aralık Üniversitesi’ni ziyaret eden protokol üyeleri üniversiteyi gezdikten sonra aşure törenine katıldı.

7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı üniversitede ağırladı.

Kilis Evi önünde bir araya gelen protokol üyelerine Rektör Güvenç, kampüsteki çevre düzenlemeleri, kasımpatılar ve ekilen diğer çiçekler hakkında bilgi verdi. Daha sonra bu yıl oluşturulan Kilis Kültür Evi’ni gezen Vali Tapsız ve Başkan Kara, Rektör Güvenç’i tebrik ederek Kilis Kültür Evi’ne ilişkin beğenilerini dile getirdiler.

Üniversite merkez kampüste kısa bir gezi yapan protokol, daha sonra üniversite kütüphanesini gezdi. Burada öğrencilerin otomasyondan aradıkları kitaplara nasıl ulaştıklarını inceledi. Protokol, kampus içerisinde öğrencilerle de kısa sohbetler gerçekleştirdi. Protokol üyeleri daha sonra Muharrem ayı olması sebebiyle düzenlenen Aşure ikramına katıldı. Aşure günü ile ilgili olarak Rektör Güvenç, “Aşure, İslam inancında Hicri Takvime göre Muharrem ayının onuncu gününde yapılan bir tatlı olmakla beraber o ay süresince aşure yapılarak gelen misafirlere ikram edilmektedir. Biz de geleneksel olarak her yıl aşuremizi yaparak misafirlerimize, öğrencilerimize ve personelimize ikram ediyoruz.”