Kilis’te, Yeni Mesaj Gazetesi tarafından düzenlenen Ehli-Beyt panellerinin birisi daha gerçekleştirildi.

Kilis halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirilen “İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt” konulu panele konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Uğur Kepekçi, Araştırmacı-Yazar İbrahim Yıldız ve BTP MYK Üyesi Yusuf Yakut katıldı.

BTP Kilis İl Başkanı Alaiddin Özkar’ın yönettiği panelde ilk sözü alan Uğur Kepekçi, bu panellerin Türkiye’nin değişik noktalarında her hafta gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Dile getirdiğimiz hususlar gerçekten çok önemlidir ve herkese ulaştırılması gerekmektedir. Rahmetli Celal Mısır hocamız bize bir şey söylediği zaman “Biz sizi ebeliyoruz” derdi. Biz de diyoruz ki ‘Siz de gidin başkasını ebeleyin.” Bizler size çok önemli bir mesaj ulaştırıyoruz. Mesele çok ciddidir. Türkiye yangın yerine dönmüş, bu yangını söndürmek için telaşımız var. İslam dünyasında bidat akımlar Resullullah’ın (s.a.a) ahirete intikalinden hemen sonra başlamış, İmam Ali (a.s) ve Ehl-i Beyt hedef alınmıştır. Prof. Dr. Haydar Baş, bu toplumun bidat akımlar içerisinde yolunu kaybettiği gerçeğini ortaya koydu ve çare olarak da “bidattan kurtuluşun yolu tevhidin merkezi olan Ehl-i Beyt”e koşmaktır, Ehl-, Beyt’in gemisine binmektir” dedi. Nakşibendilik de, İslam dünyasının önüne Ehl-i Beyt’i gizlemek, ona gidişi önlemek için konulmuş bir yoldur ve herkesin bunu bilmesi gerekmektedir” dedi.

Prof. Dr. Haydar Baş’a ait olan Milli Ekonomi Modeli’nin 2004 yılından bu yana 8 uluslar arası kongre ile dünyaya deklare edildiğini vurgulayan Araştırmacı-Yazar İbrahim Yıldız, “Bu model dünyaya armağan edildi. Nihayetinde başta Rusya olmak üzere 100 aşkın ülkede çeşitli kısımlarının uygulandığı bir ekonomik tezdir Milli Ekonomi Modeli. Hepimiz bizi etkileyen bir ekonominin parçasıyız, fakat ne gariptir ki bunun karar mekanizmalarının bir tarafında olamıyoruz. Yani Türkiye olarak fındığın dünyada yüzde 70’ini biz üretiyoruz ama borsasını Türkiye’ye getiremiyoruz. Yani fındığın fiyatını biz belirleyemiyoruz. Gelişmekte olan ülkeler deyimini yıllardır duyarız. Son 30 yılda siz gelişmiş bir ülke gördünüz mü? Niye hiçbir tanesi gelişemiyor?

Sermaye gücünü elinde tutanlar, ekonomik sistemleri kendi çıkarları için kullanıyorlar. Nihayetinde ana kitle hiçbir zaman, devletinin kendi coğrafyasının sahip olduğu kaynaklardan yararlanamıyor. İşte Milli Ekonomi Modeli bu noktada insanlarının ülke kaynaklarından gereği gibi pay almasını ve güçlü bir tüketim kabiliyetine sahip olması gerektiğini öngörüyor. Bu vatanda yaşayan 75 milyon insan, bu ülke, havasından yerin altına kadar ne sunuyorsa herkes bundan yararlansın. Bu toprak başkasının değil ki şuna buna verelim” diyerek sözlerini Milli Ekonomi Modeli tezinin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş’a teşekkür ederek bitirdi.

Son olarak paneli dinleyenlere hitap eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) MYK üyesi Yusuf Yakut, Dünyayı yönetmek isteyen global güçlerin, bazı ülkelerde kendilerine yakın kişileri başa getirdiklerini dile getirerek, “Büyük Ortadoğu Projesi’ni uygulamak isteyenler, Irak’ı işgal etmek istedi. Ama Ecevit bunu kabul etmedi. Sonrasında hükumet dağıldı. Ülke bir anda seçime gitti. Amerika, daha sonra uzun yıllar sürecek Irak işgali hedefine ulaştı. Ne enteresan bir tecellidir ki, 2002 seçimlerinde ‘şeriatı getirecek, dindar’ diye propaganda edilen AKP’nin icraatlarına bir bakalım: 5349 numaralı 11.05.2005 tarihli resmi gazetede yayınlanan kanunla zina suç olmaktan çıkarıldı. Tarım ve köy işleri Bakanlığı 08.05.2007 tarihinde “domuz, yaban domuzu, at ve tavşan Türk gıdasına uygundur” kararı verdi. Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik misyonerlik karşıtı olaylar için “Bir insan incil de dağıtabilir,incili de anlatabilir” demiştir. Yani Müslüman bir ülkede istediğin gibi misyonerlik yapabilirsin diyor. Burada Hıristiyan mı var, Yahudi mi var? Kim çıkardı bu kanunları AKP hükumeti? Bugüne kadar Türkiye’yi dini ve milli olarak, ahlaken her yönden tarumar ettiler. Milli ve manevi değerleri savunanları da susturmaya çalıştılar. Ayık olalım, yanı başımızdaki savaşın bomba seslerini evimizden duyuyoruz. BOP’nin 22. ayağı Türkiye’dir, son halkadır. Bu nedenle Haydar Hocamızın mesajını arkadaşlarımıza, dostlarımıza ulaştırmalıyız” dedi.