Kilis Valisi Süleyman Tapsız açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yapılacak olan LCW Elyaftriko Fabrikasında incelemelerde bulundu.

Vali Süleyman Tapsız ile yapılan yatırımların her geçen gün arttığını belirterek “Kilisli iş adamı olarak İstanbul’da tekstil işiyle uğraşan Tahsin Pamukçu örnek bir davranış sergileyerek 400 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikasını Kilis’imize yaptırdı. Fabrikanın bütün Kilisli hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

11 bin 500 metrekare kapalı alanı olan Elyaftriko Fabrikasının müteahhiti Mustafa Tutoğlu fabrika hakkında Vali Süleyman Tapsız’a bilgi verdi. İş adamı Tutoğlu “Kilis Organize Sanayi Bölgesine yapılan Elyaftriko Fabrikasında toplam 400 işçi çalışacak. Fabrika 20 bin Metrekare arsa üzerine yapıldı. Geçtiğimiz ay deneme üretimine başlayan fabrikada toplam 170 işçi çalışmaya başladı. Fabrikada üretilen ürünler başta İngiltere ve Almanya olmak üzere AB ülkelerine ve yurt içindeki kendi satış mağazalarına gönderilecek. Küçükler Holding tarafından ilimize yapılan fabrikadan Türkiye genelinde 4 fabrika daha bulunuyor. Bu gerçekten sevindirici bir olay” dedi.

İncelemelere Vali Süleyman Tapsız ile birlikte 7 Aralık Üniversitesi Rektörü İsmail Güvenç ve Vali Yardımcısı Hakan Ezgi de katıldı.